ah şu kayıplar olmasakaybın 0 olduğunu hayal edelim motor ne kadar çalışırsa çalışsın ısınmaması lazım ısınıyorsa güç ısıya çevriliyor demek kasnaklardaki gerginliğin 0 olması lazım 0 olmazsa sürtünme kuvveti doğar ve burdada güç sürtünmeden dolayı ısıya dönecek al sana bi kayıp daha. hava olmaması gerekir dönen miller statorlar üzerinde havada direnç oluşturacak pratikte yüzde yüz verimli böyle bir motor yok. böyle bir motor yaptık diyelim sistemi kurduk kablolarımız süper iletken gücün ısıya dönüşmemesi lazım .motor çalışır sonsuza kadar çalışır yüzde yüz verimle ürettiğin elektriği yüzde yüz kayıpsız elektriğe çeviren dinamoya verdik dinamodanda kaybettirmeden motora verdik ..dışarıdan verdiğimiz elektriği kestik motorumuz dönüyor devir daimimiz çalışmaya başladı, peki dışardan güç almaya kalktığınızda ne olacak ? ne olacak siz bilirsiniz
ya hiç fizik görmemiş gibi yorumlar yapmayın..ben Elektrik-Elektronik mühendisliği okuyorum...fakat bu 3 fazlı sistemlerde bilgim zayıf..ben size sadece çalışıp çalışmayacağını sordum..bilen arkadaşlar açıklayarak yardımcı olmaya çalışıyo zaten..hepinize teşekkür ederim..ben bunu hocalarıma da soracağım fakat önce sizlerden bilgi almak istedim..bugun devreler hocasıyla konuşacagım sonucu yazarım size...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?