bu sistem çalışır mı?

Yok mu çağımızda bir Tesla? Philadelphia Deneyi'ni tamamlayacak, zamanda yolculuğu, maddelerin içinden geçmeyi, solucan deliklerinin sırrını çözecek, HAARP gibi bir teknoloji ile sınırları zorlayacak bir Tesla daha gelir mi acaba bu dünyaya?

Elektriğin babasını saygıyla anıyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
hepinize teşşekkür ediyorum..devre hocasıyla cuma günü görüşemedim..fakat bu hafta içinde görüşeceğim..kayıplardan çok bahsediyorsunuz...fakat aynı motora 2 alternatör bağlasam???kafamda birsürü şey var...fakat eğer bu sistem çalışırsa dünya enerji sistemi ve kapitalizm çöker...bide düşünüyorum birsürü mühendis var onlar yapamadı ben nasıl yapacağım?? ama yılmak yok..öğrenci oldugum için bütçem kısıtlı..bi işim olsa bu cihazları alıp denerdim...
 
Bir musluğa iki hortum bağlasan aldığın su artar mı? Sen bu aldığın suyu geri musluğa versen, musluğuda şebekeden çıkarsan ne işe yarar, yok şöyle yapsan şebekeden suyu bir defa alsan hemde iki hortumla, sonra musluğu şebekeden çıkarsan, hortumların birini musluğun eskiden şen-beke bağlantısı olan yerine versen ne olur? İlkinde aldığın suyun yarısını, sonra yarısının yarısını daha sonra yarısının yarısının yarısını veriyor olursun, bu bölme sıfıra gider (toplam sembolü [(1/2)üzeri r ], r sonsuza giderken, matematiksel ifadeside budur) . Neyse bu işi neresinden anlatsakta anlamak istemiyorsunuz, kirşoff kurallarını düşünseniz bile yeter bir düğüme giren akımlar toplamı ile düğümden çıkan akımlar toplamı eşittir, biryere giren enerji ile çıkan enerjide eşittir (akım enerji birimi değildir benzetme olsun diye söyledim, sonuçta mesele giren çıkan eşittir). Kapitalizmde durum şöyle daha çökmesine yüz sene var bunu ben söylemiyorum veriler bunu gösteriyor, ben sadece ikna oldum bu konuya nereden vardığımı öğrenmek için Zeitgeist.Addendum.DVDRip.XviDTR link bulamadım bu belgeseli izleyebilirsiniz, franksiyonel para mekaniği kapitalizmin kalbi, benjamin amca, savaşlar, herşey çok güzel açıklanmış. Ben yenilikçi olmak isteyen arkadaşlara her zaman gelecekte ve hatta şu anda şiddetle istenen istenecek konulara yoğunlaşmasını söylüyorum, örneğin foton, fotonla çalışacak cihaz, fotonla işlem yapma, veya enerji depolama yani daha küçük hacimde daha çok enerji depolama, veya alternatif enerji kaynağı bulma, veya güneş panellerinin verimini yükseltme daha birçok konu var, günümüzde bu konuda çok küçük bir ilerleme sağlama mesela güneş panellerinde verimi %1 arttırma bile buluş sayılıyor, amaç zangin olmak bile olsa sırf bu başarıdan dahi ömür boyu rahat edecek getiri edinirsiniz.
 
bu dediğin doğanın kanunlarına aykırı ... ideal bi sistemde kayıp yoktur...sistemde kayıp varsa da oda ideal değildir...
 
peki ideal ortam şartları sağlanırsa olur mu??mesela laboratuvar ortamı,%100 verimler çalışan ve kablolarda dahi hiç kayıp yaşanmayan bir ortam...böyle düşünsek çalışır mı??
 
mütün malzemeler ideal olursa çalışır ama bu hayalde mümkün sadece ,, ama laboratuvar ortamında sürtünmesiz havasız vs ortam yaratılırsa birde bobinlerin kabloların direnci 0 olmalı buda -150 200 gibi derecelerde mümkün olabiliyor diyeceğimki fuko kayıpları aklıma geldi :) olmaz arkadaş ne yaparsan yap bi yerden kayıp verecek manyetik kayıplarda olacak motor senin ürettiğin manyetik enerjinin hepsini harekete çeviremeyecek manyetik kayıp olacak vs vs çok neden var... kolay gelsin :)
 
Merhaba ,
Bu konuyla ilgili çalışma yaptınız mı ?
Sonuçları hakındaki bilgilerinizi paylaşırmısınız.
 
Motorda %20 + alternatorde %20 kayıp olur. Örnek : 100w harcayıp 64w elde edersiniz.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
elektriğin icadından beri şu saçma hikayeden kurtulamadık.Kardeşim biraz fizik biraz matematik okuyup araştırsanız hayal kurmak yerine kafa yorsanız olmaz mı?.
Sıçrayan bir lastik topu düşünün yere çarptı yükseldi düştü yine yükseldi ama her defasında daha az yükseldi, neden her yere çarpmada sürtünme ile sıkışma ile üretilen ısı ve yükselme sırasında havayla sürtünme nedeniyle başlangıç enerjisini giderek yitirdi ve en sonunda top yerde durdu.
Motor dinamo (zihni sinir )hikayesi de aynı mantıkdır.NE motor aldığı elektrik enerjisinin tamamını mekanik enerjiye çevirir ne de dinamo aldığı mekanik enerjiyi elektrik enerjisine...muhakkak sürtünme, ısı ,manyetik alan(histeresiz)kayıpları vardır.BU yüzde 30 ları bulur.Ve asla sıfır yapamazsınız. Fizik buna enerjinin korunumu der.Bir sistemdeki toplam enerji değişmez yalnızca şekil değiştirir.
Birşey almadan vermek yalnızca Allah'a mahsustur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,951
Mesajlar
922,009
Kullanıcılar
451,140
Son üye
03hsyn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst