Buat yolu

toprak333

Üye
Katılım
14 Kas 2017
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
46
Merhabalar, kafamda soru işareti oluşturan iki adet sorum olacak, sorularıma cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
1)Balkonu olan bir oda ve odada linye hatlarının toplandığı bir adet buat var. Odaya bir adet priz hattı, bir adet te balkon lamba anahtar hattı çekilecek. Lamba anahtar hattı buat'ın bulunduğu duvarın tam karşı duvarına geliyor, priz hattı ise buattın sağ tarafından 2,5 metre sonrasına gelen köşe duvarından 0,25 metre ilerisinde ki duvar kısmına denk geliyor.
Sorum şu, Kabloları, bu priz ve aydınlatma anahtarının bulunduğu kısma, tavandan boru atarak mı döşemek daha iyi yoksa sert dönüşler içeren duvarları(tuğlaları)kırıp duvar içinden kabloları döşemek mi daha iyi.
2)Bir odaya gelen priz ve aydınlatma linye hatlarının buatları ayrı ayrı mı olmalı yoksa bu linye hatları bir buat'tamı birleşmeliler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhabalar,
Eğer bina yapım aşamasında ise kırılarak (kolon ve kirişler hariç) eğer mevcut bir binaya sonradan ekleme yapılacak ise 16x16 mm ya da 25x25mm pvc kanallar ile çekebilirsiniz şahsen ben o şekilde yapıyorum.
2) Yine şahsi görüşüm ben aydınlatma ile priz buatlarını hatta telefon buatlarını bile ayrı çekiyorum. Saygılarımla kolay gelsin. Ve buat içlerindeki ekleri mümkün olduğunca iyi yalıtım yapmaya çalışın ve balkon için etanj ürünler kullanmaya çalışın. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.
 
teşekkür ederim seven_hill, soruyu şöyle sorsam. evin tavan betonu dökülmeden önce oda için, buat'tan hat çekilecek yerlere tavandan boru atarak boru atarak döşemem mi iyi, yoksa beton döküldükten sonra duvarları kırarak boru döşemek mi iyi.
 
teşekkür ederim seven_hill, soruyu şöyle sorsam. evin tavan betonu dökülmeden önce oda için, buat'tan hat çekilecek yerlere tavandan boru atarak boru atarak döşemem mi iyi, yoksa beton döküldükten sonra duvarları kırarak boru döşemek mi iyi.
Beton atılmadıysa kalıp üstünden boru döşeyin ve anahtar prizlerin geleceği yerlere buat takın
 
beton dökülmeden önce boruları ezilmeyecek şekilde tavana ve tavan ile duvar arasındaki L şeklinde beton atılan bölüme (buat-lamba arası) döşeyin, beton dökülürken mümkünse siz de başında bulunun! Geri kalan tuğla, ytong vb duvar malzemelerini kırarak boru ve kasaları atın (ama kesinlikle kolon ve kirişlere zarar vermeyin!) ve boruların ağzını tıkamayı (harç girebilir) tij, aplik vb. montajlanacak yerlere ağzı yarık takozlarını şahsi görüşüm geniş tahtalar seçin döşeyin. Umarım kafanızı çok karıştırmamışımdır malum uygulama olmayıp yazı ile aktarında ancak bu kadar oluyor. Keşke çevremde inşaat olsaydı da resimler üzerinde anlatabilseydim. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,050
Mesajlar
922,855
Kullanıcılar
451,320
Son üye
agurpinar

Yeni konular

Geri
Üst