Buhar kazanlarında PLC kontrol..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu araştırmanın verilmesine sıvı seviye sistemleri sebep oldu.
O yüzden buhar kazanlarında sıvı seviyesini kontrol etmek olabilir mesela konu.
 
sıvı seviye kontroluysa o zaman şöyle anlatalım:
kazanlarda 3ü yüksek seviye 3 ü alçak seviye olmak üzere 6 seviye vardır. bunlardan ikisi besleme suyu pompasının devreye girip çıkması içindir. sonraki iki seviye ise besleme pompasının devreye girmemesi veya stop etmemesi durumunda limit alarm seviyesidir. üçüncü seviye ise alarm seviyesini geçince kazanı otomatik olarak stop ettirme seviyesidir.su tehlikeli miktarda azalınca boruların kavrulmaması için ve aşırı yükselince buharla beraber suyun sürüklenmemsi içindir.
bunların dışında kazanın otomatik start-stop etmesi, brulörün çalıştırılması için gerekn kontroller vardır. ayrıca daha büyük sistemlerde suyun kalitesini sürekli ölçen ve bilgi veren gerekirse alarm veren kontroller vardır.
 
sayın muallatakı sımdı tamam hersey guzel sız sımdı cok tehlıkelı vede patlaması sonucunda cok cıddı yaralanmalara vede olumlere yol acan bır makına olan buhar kazanından bahsedıyorsunuz vede bu nedenle bunu tepegoze dogru yansıtmanız vede bu konuda cok cıddı guvenlık onlemlerı ıceren bır donanım yapmalı vede program yazmalısınız.
 
Konu cok yuksek guvenlık ısteyen bır konu oldugundan dolayı vede bugune kadar konuyu acanın bu guvenlık konularını hıce saydıgı goruldugunden dolayı buradan yapılacak acıklamalarla ınsan ve saglıgınının olumsuz etkılenmemesı ıcın konu yoruma kapatılmıstır
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
129,080
Mesajlar
923,072
Kullanıcılar
451,371
Son üye
yokedici.2001

Yeni konular

Geri
Üst