Buluş.

Itwo77

Üye
Öncelikle herkese kolay gelsin.
Hoca elektriki işe yarıyabilcek bi buluş istedi. Basit ve masrafsız neler yapılabilr.

saygılarımla...

Öncelikle herkese kolay gelsin.
Hoca elektriki işe yarıyabilcek bi buluş istedi. Basit ve masrafsız neler yapılabilr.

saygılarımla...

şimdi hoca senden bir buluş istememiştir. zaten herhangi biri burda bir buluş bulsa paylaşmaz, onun patentini alır. zaten bulunmuş olan bir şey istiyorsan bu durumda istedeğin şey bir buluş olmamış olur. bulunmuş bir uygulama olabilir. aradığın şey bir buluş değil, olsa olsa işe yarayabilecek elektrikle çalışan bir devre. ama nasıl bir devre?
....???

hocalar neistediklerini bilmiyorsanırım buluş olmıyanbişeyi varetmektir.ama sen yenibir cihaz yapmak istiyorsun bunun içinde araştırıp yeni fikirler araman gerek inan böyle şeyleride kimse paylaşmaz...

Ne gerizekalılar var ya! Buluş istemiş. O hocaya git de! Sen yapta biz görelim

Bir buluş yapsam ilk patent almaya giderdim sıra gelirse hocanın yanınada bir ugrardım

Harika bir yorum olmuş. Tebrikler

Herşeye olumsuz bakmayın arkadaşlar. Öğretmen öğrencisinden,öğrencilerinden beyin fırtınası yapmasını istemiş. Buluş demek birşeyi keşfetmek sıfırdan yaratmak anlamına gelmemeli var olan kompanentlerin farklı birleşimleride buluştur. Bakın geçenlerde bir arkadaşımız gözleri görmeyen insanların bastonlarına sensör koymaktan bahsetti bu bence geliştirilebilir ve çok harika bir buluştur.Su hazneli elektrik süpürgesi buluşunun geçmişi çok eski değildir. Düşündükçe buna benzer birçok fikir ortaya çıkabilir.
Bizim Türkmilleti olarak en büyük zafiyetimiz düşünmemektir potansiyelimiz var fakat düşünmüyoruz ! düşünenleride eleştiriyoruz !

Patent Enstitüsüne 1995 yılında müracaat edip,1997 yılında FAYDALI MODEL belgesi almış
olduğum buluşum ektedir.Çok basit ! ve ucuzdur.Tanıtımı EMO dergisinin 400. sayısında
yapılmıştır.6-35 KV gerilim kademelerinin tamamında kullanılabilmektedir.

Ekli dosyalar

• Gerilim indikatörü.rar
    112.2 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Bazen iş yerinde işimizi kolaylaştıracak küçük aparatlar yaparız.
mesela ben bir kart yaptım, üzerinde her türlü telefon ve network soketi var ve parael bağlı.Klemensler de var.Sinyal cihazını buna giriyorum ve tüm soketlere sinyal verip kontrol yapmamı sağlıyor.Böyle bir şey yoktu , ben yaptım.Ama kimsenin aklına gelmeyecek bir şey değil. Lazım olan herkes bunu düşünebilir. Fakat herkesin bunu düşünebilecek olması ve basit bir şey olması, bunun buluş olmadığı anlamına gelmiyor. Şimdi gidip bunun patentini mi alacağım ben?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…