Aynı dertten muzdarip birisi olarak buzlanma sorunundan kaynaklı olarak aşağı giden kanal tıkandığından fan ile aşağı gönderilmesi gereken soğuk hava gönderilemiyor. Buzları eritttiğinizde yeniden buzlanana kadar iyi çalışıyor ama buzlanıp hava yolu tıkandığında başa dönüyordunuz. Bütün sensörler, ısıtıcılarım ve fanım sağlam olmasına rağmen bunu yaşıyorum çünkü ısıtıcılar belirli bir zaman aralığında eritme yapılması için devreye girmeli, 8 saat kompresör çalışmasında bir mesela... Bu süreyi ölçen timer veya ısıtıcıya yol veren röle arızalı ama ben harici bir timer (zaman rölesi) bulamadım, karta entegre olduğunu düşünüyorum artık.
Dolabın üzerindeki karttaki switche basarak test moduna giriyorum, fan ve defrost ısıtıcıyı test kısmında çalıştırıyorum ve 10dk boyunca fan ile filan ısıtıcılar çalışıyor, bu süreç sonunda buzu çözdüğünde dolap normale dönüyor. Belli bir süre sonra da tekrar buzlanma oluştuğunda aynı işlemleri yine yapıyorum. Neredeyse 1 yıldır günde 1 kez karttki switche basarak manuel eritme yaptırıyorum
Bu 5282 modelde harici bir zaman rölesi (timer) kullanılıyor mu, varsa dolabın neresinde, yoksa
Elektronik kartta mı?