Buzdolabı inverter motoru düze çevirme

Merhabalar herkese, Ben Buzdolabı inverter motorunu düze çevirmek istiyorum bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?
Yani aslında ekstra bir dönüştürücü kartla yapılabiliyormuş. İnternetten baktım biraz pahalı gibi geldi. bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim. Merak ediyorum .

Ekovati sokup klasik ekovat takabilirsin. Fakat kaynak, gaz basma isin olur.
İnverter motorlar 190 volt DC ile, ekovat dediğin hermetik motorlar ise AC 220 volt ile çalışır. Yani bu öneri uygun değildir..

İnverter buzdolabını hermetik motor ile çalıştırmak için dönüştürücü modüller var; Dolabın Samsung ise gönül rahatlığı ile değişimi yapabilirsin.
Deneyimin ve ekipmanın yok ise senin değiştirmeni önermiyorum. R 600 gaz yanıcıdır ve tehlike arz eder.
Drayer değişecek,
Motor değişecek,
Vakum yapılacak,
Gramında gaz verilecek.
Bunlar için oksijen kaynak seti, vakum pompası, boraks, kaynak teli,gramlı gaz verme aparatı lazım.
Modül bağlantısını doğru ve eksiksiz yapmak ta önemli.
İnverter motorlar pahalı olduğu için, hermetik dönüştürme modülleri de haliyle pahalı oluyor.
Ucuz motordan da uzak durmak lazım. Bakır sargılı olanlar uzun ömürlü, alüminyum sargılılar kısa ömürlüdür.
Ekonomik olsun diye 3 ay sonra bozulacak olanı da seçmemek lazım. Selametle.

Ustam, zahmet verip paylaştığın bilgiler için teşekkür ederim. Kullanabileceğim modül için uygun fiyatlı bildiğiniz bir örnek var mıdır

Modül satan ilgilinin telefonunu özelden yazıyorum sana.

Modül satan ilgilinin telefonunu özelden yazıyorum sana.
hocam merhaba bu konuda bir soru sormak istiyorum.

Malum inverterlar sistemi gereği rolantide de olsa motoru çok sık çalışacak şekilde tasarlanmış, Hatta çalıştığı zaman çalışmadığı zamana göre daha fazla bile olabilir.

Böyle bir durumda sistemi düz sisteme çevirince, Motorun çalışma sıklığı nasıl ayarlanıyor?

Yani inverter 4 dereceye ayarlıyken iç sıcaklık 5-6 dereceyi geçince motora start veriyorsa, rolantide çalıştırıp 15-20dkda 4dereceye düşürecekse, yeni sistemde motoru 5dk çalıştırıp stop mu ettiriyor?

İnverter motorlar 190 volt DC ile, ekovat dediğin hermetik motorlar ise AC 220 volt ile çalışır. Yani bu öneri uygun değildir..

O neden? Buzdolabinin fisinden 190V DC mi veriyorsun?

Ekovati degistirip 220v uygulayacak. Sorun ne anlamadim.

Forum istatistikleri

Konular
133,386
Kullanıcılar
459,246
Son üye
mtuncturk

Yeni konular

Geri