Buzdolabı timer sesi

Dijital termostat fikri doğrudur. Probunu orijinal termostatın konumlandığı bölgeye konumlandırır iken boruyu delmemeye dikkat et.

Her iki tipte olanlar hala bulunmaya devam ediyor.

https://www.cimri.com/termostat/en-ucuz-arcelik-buzdolabi-termostati-fiyatlari,82396888

Teşekkürler usta. İlk fotoğraftakinin aynısından taktı çalışmadı, değiştirdi yine çalışmadı dolap bir türlü durmuyor. Dolaptan çıkan eski orijinal ürünle yenisini karşılaştırınca neden çalışmadığı da anlaşılıyor aslında. Arada dağlar kadar kalite farkı var.
Yalnız kafama takılan kısım dijital termostat takınca , dolap çalışıyor soğutuyor ayarladığımız değere gelip duruyor, duruncada bu sefer ısıtıcılar devreye girip içeriyi ısıtıyor dolap çok geçmeden tekrar devreye giriyor sürekli 15 dk çalışıyor 10 dk duruyor vs. şeklinde bir çalışma oldu. Mekanik termostat çok hassas değildi galiba ki bu kadar sık çalışıp durmuyordu. Isıtıcıların dolap dururken sürekli devrede olması çok garibime gitti, bir taraftan soğut diğer taraftan sürekli geri ısıt.​

Eski tip termostatta boru içinde gaz var ve bu gaz ile devreye girip çıkma zamanları ayarlanıyor. Dijital termostat ise prop ucuna bağlı ntc ile çalışıyor. Dijitalin markası DRC mi?
Edit: termostatın bağlantısını yanlış yapmış. Resimde olduğu şekliyle en alt ve orta sokete bağlantı yapılacak

STC-1000 aldım. Çok hassas ölçüm yapıyor olmadı kendim bir sensör tasarlayıp kullanacağım. Acaba ısıtıcıları sürekli devreye sokmasam, timerde olduğu gibi belli saatlerde devreye alsam bu sefer de dolabın soğutma bölmesinde don problemi yaşar mıyım bilemedim.

Eski tip termostatta boru içinde gaz var ve bu gaz ile devreye girip çıkma zamanları ayarlanıyor. Dijital termostat ise prop ucuna bağlı ntc ile çalışıyor. Dijitalin markası DRC mi?
Edit: termostatın bağlantısını yanlış yapmış. Resimde olduğu şekliyle en alt ve orta sokete bağlantı yapılacak
Hangi bağlantıyı usta? Muadil termostattaki mi?

İlk başta bende öyle düşünmüştüm, sonrasında bağlantıları bende kontrol ettim bağlantılar doğru ama dolap günlerce çalışmasına rağmen, soğutma kısmı buz tutmasına rağmen termostat çalışmıyor. Termostatı üstündeki ayar vidalarından en hassas olacak şekilde ayarladım yok olmuyor da olmuyor. Çok çok kalitesiz bir ürün. Mutlaka daha kalitelileri olmalı ama ustanın getirdikleri çalışmadı bir türlü. Yani bağlantı hatası olmadığından eminiz.​

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,343
Kullanıcılar
453,638
Son üye
tırcı7106

Yeni konular

Geri