CADDY hakkında sorduklarınız ve takıldığınız noktaların çözümleri

Arkadasım, bende uzun zamandır, eskı ve yeni versıyonu kullanıyorum ama;
sembol yaratmam mumkunmu ,
ayruca kedi vinç diyen arkadasım galıba, üç boyutlu nıçlerde yürütme motorunu anladı..



tabiki de mümkündür caddy de kendi kütüphaeni de oluşturabilirsin normal çizim şekilleriyle yapmak istediğin sembolü yaratıyorsun daha sonra onu bütünleştirerek sembol haline getirebilrsin.
 
normal çizim sayfasını açtığında sol sekme çıkacaktır burda symbols ve workspace diye kısımlar olacaktır bunun hangisini kullanmak istiyorsan üzerine bir kere tıklayarak açılacaktır

workspace de çalıştığın çizim sayfalarına
symbols de ise caddy nin kütüphanesinde yer alan sembollere ulaşabilirsin.

üstadım benim sorduğum pano görünümü için semboller caddye3 te var fakat türkçe değil bu versiyon türkçe pano görünümü çok banel karelerden ibaret bu pano görünümü için sembolleri nereden bulacağız
 
arkadaslar ben Caddy++ yeni kullanmaya basladım. "symbol" kısmında tum sembolleri goremedim mesela hız kontrol cihazlarını bulamadım.yardımcı olursanız sevinirim..
 
sn feritdincer;

program ms excel ile bag olusturulması bakımından autocade gore ustun ozellıklere sahıpmıdır? ornek verırsem exceldekı herhangı bır sutunu kopyalayıp autocadde paste special ıle "bag olustur" dıye yapıstırırsak, excelde yapılmıs son degısıklıkler dwg dosyamıza yansıyor ıdı. caddye buna benzer yada bunun gelısmıs bır komutu varmı?

ayrıca excelde yazdıgım bır makroya buton olusturarak mevcut sutun yada satırdakı sayıları proje uzerınde verılen koordınatlara yıne bag olusturarak yapıstırması konusunda bılgınız varmı?

aydınlatırsanız cok memnun kalıcam. ıyı calısmalar dılerım...
 
arkadaslar ben Caddy++ yeni kullanmaya basladım. "symbol" kısmında tum sembolleri goremedim mesela hız kontrol cihazlarını bulamadım.yardımcı olursanız sevinirim..



zaten tüm otomasyon yazılımlarında semboller kısmında bulunamaz fakat numuneler bulunmaktadır.Çünkü teknoloji çok büyük bir dünya olduğu için yazılım ona yetişemez yani her ay bir güncelleme ve yenilik olmaktadır. bir hız kontrol cihazında vs...o anlamda dedim.

Genelde ressam veya projecinin bilgisi ve yeteneğine kalmış birşey istediği gibi tasarlayabilir yazılımla aynı paralel likte hazırlamak zorunda değildir.

Sorunuza gelirsek caddy de öyle birşey yoktur dediğim gibi elle çizerek sembol haline getiriyorsunuz neden böyle de diyecek olursanız sebebini izah etmeye çalıştım.
 
selam üstatlar..cady programında noktalama işareti yani ek baglantısı nasıl yapılıyor??bilgilendirirseniz sevinirim.
 
selam üstatlar..cady programında noktalama işareti yani ek baglantısı nasıl yapılıyor??bilgilendirirseniz sevinirim.



Sormak İstediğin semboldeki bağlantı noktası ise parçaladığın bir sembolden kopyalayabilirsin.Yada sembol kütüpanesinde mevcut oradan alabilirsin.
 
kardeşim bir türlü bulamadım..ayrıntıya girebilrmisin mümkünse...
 
slm forumda baya faydalı bilgiler paylaştığın için teşekkür ederim bende caddy kullanmak istiyorum bunun için tavsiye edebileceğin bi link var mı? programı indirdikten sonra bende seni sorularımla rahatsız edebilirim :p şimdiden teşekkür ederim.
 
slm arkadaşlar caddy de ek yerleri bağlantıları nasıl yapılıyor?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,829
Mesajlar
920,828
Kullanıcılar
450,922
Son üye
yusuf4141.

Yeni konular

Geri
Üst