cat 5, cat6, cat7,

redskymuscular

Katılımcı Üye
Selam başlıktan da anlaşılacağı üzere cat5, cat6, cat7 kabloları arasındaki farkı bilen arkadaşlardan rica ediyorum.

farklı yanı nedir?
üçüde aynı iş için kullanılabilinir mi
ya da cat7 hepsinde, cat 6 kendisi ve cat 5 kullanım alanında, cat 5 ise sadece cat 5 alanında mı kullanılınır

belirli durumlarda birbirlerinin yerine kullanablirsin.şöyle ki bu kabloların iletimhızı ve koruma sistemi yönleriyle farklılıklar gösterir.
cat 5 kablo en düşük korumaya sahip olup 100 MHz civarında iletim hızına sahiptir.
cat 6 ikişerli sekilde koruma altına alınmış 4 çift plastikle korumaya alınmıştır.ayrıca etrafında bir kat fazla izalasyon vardır.geliştirilmiş tipleri 600 MHz civarında iletim hızına sahiptir.
cat 7 ise daaha fazla fiziksel korumaya sahiptir.iletim hızının ise 900 MHz civarında olduğunu okumuştum bi yerde.

iletim hızı çok yüksek olmasın diyorsan ve iletim sistemin çok yoğun değilse cat 6 yerine cat 5 kullanabilirsin.ama tersi durumda mesela iletim sistemin baya yoğun ise cat 5 iletimi sıkıntı yaratabilir.
genelde telefon için kullanılıyor cat 5.data ( internet ) için cat 6 kullanılıyor

1. iletim hızı derken Mhz değeri vermenizi sebebi nedir? Frekans büyüklüğüyle hızın nasıl bir ilişkisi var?
2.cat5,6,7 sadece hızda mı farkeder yoksa taşıdıkları bilgi yoğunluğu da değişir mi? Örneğin birine 8 kamera bağlayabilirken diğerine 30 kamera bağlanabilir mi?

Mhz derken aslinda bu bant genisligidir ama soyle bir yorum yapabiliriz.pc lerde veya telefonlarda islemci hizi ornegin 2 Ghz dir.bu frekans degeri ne kadar yuksek olursa haberlesme sistemi de o kadar genis olur ve dolayisiyla daha stabil bir sistem elde edebilirsiniz.hizdan kastettigim budur.ikinci sorunda bilgi yogunlugu diyorsun ya iste o .

hmm
hızlı iletişim yüksek genlik demek
yüksek genlilk - yüksek taşıma kapasitesi ör daha fazla kamera bağlantısı demek
sağolun

cat 7 ise daaha fazla fiziksel korumaya sahiptir.iletim hızının ise 900 MHz civarında olduğunu okumuştum bi yerde.
internette bunun henüz test aşamasında olduğu yazıyor ama başarılı olursa dediğiniz rakamlara ulaşacakmış.
Ulaştığı taktirde fiber optikle kıyaslanır ise aynı veriyi benzer süratte götürebilir mi? Fiber hıza ulaşamadığı takdirde bu sistemin geliştirilmeye çalışılmasının bir nedeni var mıdır?

Fiber uzun mesafelerde hizli iletim yapar bu nedenle pahalidir
Bu sistem ise daha yavas olup ucuzdur

Forum istatistikleri

Konular
129,837
Kullanıcılar
452,673
Son üye
loran laran

Yeni konular

Geri