yayha70
Üye
Merhabalar.
CCS C ile bir buton uygulaması yapmak istiyorum. Senaryo şu şekilde ;
4 adet yön butonu var (ileri,geri,sağ,sol).
4 adet farklı led var. Her buton bir ledi yakacak. Bu butonları tek analog pinden herbirine farklı değerler atayarak hangi butona basıldığını okuyabiliyorum. (Pinlerden tasarruf etmek için analog okuyorum). Ancak benim yapmak istediğim; bu yön tuşlarını sırayla kaydedip, 5. bir start butonuna basıldığı zaman sırayla basılan butonların karşılığı olan ledleri yakıp söndürmek.
Örneğin ;
Sağ,ileri,ileri,sol,geri,sol butonlarına basıldığını nasıl sırasıyla kaydedebilirim?
Start butonuna basıldığında sırasıyla bu ledleri yakıp söndürecek.
Butonları okuyabiliyorum ancak basılan butonları sıralayıpta ledleri yakamıyorum?
Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Bu konuda bilgisi, fikri ve önerisi olan hocalarımın desteğini bekliyorum.
Hazır kod istemiyorum, sadece hangi yolu izlemeliyim bi fikir istiyorum.
CCS C ile bir buton uygulaması yapmak istiyorum. Senaryo şu şekilde ;
4 adet yön butonu var (ileri,geri,sağ,sol).
4 adet farklı led var. Her buton bir ledi yakacak. Bu butonları tek analog pinden herbirine farklı değerler atayarak hangi butona basıldığını okuyabiliyorum. (Pinlerden tasarruf etmek için analog okuyorum). Ancak benim yapmak istediğim; bu yön tuşlarını sırayla kaydedip, 5. bir start butonuna basıldığı zaman sırayla basılan butonların karşılığı olan ledleri yakıp söndürmek.
Örneğin ;
Sağ,ileri,ileri,sol,geri,sol butonlarına basıldığını nasıl sırasıyla kaydedebilirim?
Start butonuna basıldığında sırasıyla bu ledleri yakıp söndürecek.
Butonları okuyabiliyorum ancak basılan butonları sıralayıpta ledleri yakamıyorum?
Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Bu konuda bilgisi, fikri ve önerisi olan hocalarımın desteğini bekliyorum.
Hazır kod istemiyorum, sadece hangi yolu izlemeliyim bi fikir istiyorum.