Merhaba.Bakın,bu topraksız prizinizde kullandığınız cep telefonu adaptörleri,genellikle topraksız,sadece 2 kutuplu olarak üretilirler.Bir de normal trafolu da olsa,smps'li adaptör de olsa şebekeden (Faz ve nötr 'den) tam bir izolasyon,bu dc.jak çıkışından (Cebe girmeden) önce mutlaka sağlanır.Cep o anda şarja bağlı bile olsa,faz ve nötr uçlarında oluşacak bir sorun,yaknızca KAR'ın (Kaçak akım rölesinin) ve sigortaların atması,düşmesi sonucunu ortaya çıkarır.Cebe şarj için dolaylı yoldan bu dc. hattan gelen bu doğru akım,bu dıştaki olaylardan normalde kolay kolay da hiç etkilenmez,bu bakımdan rahat olmalısınız.Saç kurutma makinelerinin de çok eski ve orijinal modelleri dışında da topraklama ucu (Hattı) da genelde bulunmaz.
Yani her iki durumda da benim size söylemek istediğim asıl konu,topraklama ucu kullanılmadığı halde, KAR'ın düşmesi,priz bağlantılarına gelen faz ve nötr ucu yerine,faz ve toprak ucunun doğrudan kullanılıyor olabilmesidir.Bu olasılıkta,eğer KAR da direk şebekeye bağlı olarak da varsa eğer,faz-toprak veya nötr-toprak temasında KAR'ın düşme prensipli çalışıyor da olmasıdır.Elektrik konusunda bilginiz eğer azsa bunu elektrikten iyi anlayan bir elektrikçiye mutlaka da kontrol ettirin.Böyle bir bağlantı halen topraksız prizde olur ve KAR'da bina girişinde takılı durumda olursa,gece lambası (30 mA akım çeken küçük bir yük) bile prizde takılı olsa prizdeki bu yanlış bağlantıdan dolayı KAR'ınız (Kaçak akım rölesi) sürekli düşer,bunun önüne geçemezsiniz çünkü.Bence kesinlikle de prize bağlanan bu kablo uçlarını en kısa sürede kontrol ettirin.Çoklu uzatma prizine,fişine ve kablosuna da kontrol amacıyla baktırın.
NOT: İlk önce saç kurutma makinenizde içsel bir kısa devreden (Rezistansın,motor kısmının,vb.) açıkçası şüphelendim.Ancak basit ve sağlam yapıda,çok küçük watt. değerli bir şarj cihazı yüzünden de ayni etkinin görülmesi,yukarıdaki varsayımımdaki sakıncalı (Doğru yapılmayan) bir bağlantıyı doğrudan doğruya benim aklıma getirdi.Kolay gelsin.