CEZA YEDİK, YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM


Ölçümün nerden yapıldığı önemlidir. Ölçüm O.G.'dense dağıtım pano şalteri ve/veya sonrasına da bağlanabilir burada önemli olan akım trafolarının tam yük akımını okuması yani ilk yazdığınız cümle akım trafolarından önce yük olmamalı.

Ölçüm A.G.'den ise önce sayaç akım trafoları hemen arkasından kompanzasyon akım trafoları bağlanmalıdır. Akım trafoları tam yük akımını görmelidir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

sn.fullas trafodan gelen kabloları kompanzasyon panosuna oradan da ana panoya girdiğiniz takdirde akım trafolarınız yüklerden önce olmuyormu ben açıkcası böyle bir uygulama hiç karşılaşmadım komp.akım trafolarınızı komp.pano girişine koyuyorsanız o ayrı bir seçenek o zaman hem fikir böyle bir proje ve tesisin onay ve kabul olacağını zannetmiyorum.ben ana pano önde olmalı derken ölçü(sayaç değil) komp akım.trf anlamında söyledim doğru seçenek te budur .kolay gelsin.
 

İlk kelimeleri okumamışsınız ! Ölçüm O.G.'den ise bu farketmez sn arkadaşım böyle bir uygulama da görmemiş olabilirsiniz normal karşılıyorum. Ölçüm O.G. ise FARKETMEZ ister akım trafolarını kompanzasyon panosuna koy ister ana panoya koy önemi yok. Burada önemli olan şey kompanzasyon akım trafolarının tam yük akımını görmesidir bilmem anlatabildim mi?
 
Ölçümünüz nereden? OG de ise değişen yüklerle birlikte trafonun değişen endüktif etkisini sabit kondansatörle dengelemeye çalışan birçok işletmede benzer sorunlar olabiliyor. Sorununuz bu olabilir..
 

kardeş aynı şeyleri söylüyoruz ben farklı bişi söylemedim böyle bir uygulama derken akım trafolarının yükten sonra kalacağını düşünerek söyledim bahsettiğim konu ölçü için değil komp akım trf. ları içindi dediğim gibi benim söylediğim de aynıydı ama farklı algılamışsınız.
 
arkadasım akım trafolarını sayactan sonra bagla ve akım trafolarının cıkışından sistemi besle eger akım trafolarının önünde yük varsa sistemin dogru calışmaz.
 

İşyerinizde, yani sözettiğiniz kompanzasyonun bağlı olduğu dağıtım panosunda bağlı olan alıcıların tür ve güçlerinden, 2. vinç çalıştığında röle üzerinde görülen Cos F değerlerini bildirirsen sağlıklı görüş ifade edilebilir.Kompanzasyon yetmiyor olabilir, ama detaylı bilgilerden sonra anlaşılabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…