Cnc Cam Kesim Masası tamir(YARDIM)

Bu hale gelmesini istiyorsanız, gerçekten bütçe ağırlaşır. Sıfırdan bu girişmek daha akıllıca, ha yok ben lpt port 3, 4 eksen tb6560 alayım bunun üstünde beyin fırtınası yapayım, olur tabiki, sizinde hevesinizi kırmış olmayım.
Çok güzel bir makine imiş sinerji konfor yapımı icin
 
Ayağa kalkmaz diye bir şey olduğuna inanmıyorum ayağa kalkar ama maliyeti ne tutar?Servo motor ve sürücüleri çok pahalı eğer servo sistemleri çalışıyorsa daha ucuza ayağa kalkar!Ama servolar çalışmıyorsa o zaman işin zor!
servolar çalışırsa ortalama nekadar maliyet çıkar acaba
 
Servolarin çalışıp calismadigini nasıl öğrenebilir im(elektrik vermeden).
 
sıfır ı 100 bin lira
 
Servolarin çalışıp calismadigini nasıl öğrenebilir im(elektrik vermeden).
elektrik vermeden öğrenemezsin servoların çalışıp çalışmadığını.Servolar çalışırsa süürücü ve motorları geriye eksenlerin kızakları kalıyor.Kızakların dişli milleri ve hareket ettiği yüzeyler.Biz CNC lerde kutu kızaklarda tursayt dedikleri bir maddeyle kızakların hareket ettiği yatakları tamir ediyorduk rulmanlar.kızaklar başka da bir şey kalmıyor.Kızakları incele onları motorları sökerek çalışıp çalışmadığını görebilirsin rullmanlar pasdan dolayı kitlemişse yenisini alır takarsın.Sana bir tavsiye trabzonda CNC rauter yapan birini bul gelsin makinaya baksın en doğru cevabı o verir sana 100-200 tl servis para verirsin sana bu makina ayağa kalkar veya kalkmaz der kesin olarak.Maliyetini de çıkarır.
 
Trabzon'da böyle bir teknik bilgi bir firma bulamadık açıkçası. Pas çözücü kızakları açmaz mı acaba
 
Trabzon'da böyle bir teknik bilgi bir firma bulamadık açıkçası. Pas çözücü kızakları açmaz mı acaba
Trabzonda bir arkadaşım var ama o universal torna servisindeydi kızaklar konusunda belki yardımcı olur sana ama servolar çalışmadan o makine işe yaramaz eğer orada bulamıyorsan makineyi buraya getirme imkanın var mı hertürlü çalışır ama maliyet artar duruma göre!
 
ortalama ne kadar maliyetten bahsediyoruz. yani bir ortalama olursa bizde bir düzenleme yapardık bütçe için.
 
bu motorları söküp nasıl bir ortamda test edebilirim masa biraz büyük de. yani bir devre gerekli mi yoksa sadece AC ile çalısırlarmı ?
 
Sen bana motorların nM değerlerini gönder ben malzemeciye servolar değişecekmiş gibi sorayım s
 

Forum istatistikleri

Konular
129,035
Mesajlar
922,700
Kullanıcılar
451,293
Son üye
EagleClaw

Yeni konular

Geri
Üst