Cnc Cam Kesim Masası tamir(YARDIM)

tamam ben bu pazar gidip inceleyecem öğrenmem gerekn başka bilgi varsa soyleyinde bakalım çekelim fotoğrafını
 
Dj genc kardes surucu motorlarin bil puls ve dirlar surmenlazim ya basit plc ile yada basit bi pic ile ama bu sekilde surmen gerekli..yani bu motorlara enerji vermek demek gamak motor baglamak gibi anlasilmasin..
..
Gelelim nakliyeye genellikle burdan yani istanbul dan kamyinlar dolu gider bos yarim yuk dolu gelirler...sen ozellikle rizeden artvinden bi nakliye firmasina sorsan daha da uyguna gelir...kac kg bilgin var mi makina icinnn.....
2.3 binse guzel kardesim al kurcalarsin olmadi verirsin hurdaya...buyuk bi para degil...o rakamalarr eger oylerse.... bi de boyle ustalik girer derler... tabi biraz carpilicaksin sag sola... bu isin farzi...
 
Dj genc kardes surucu motorlarin bil puls ve dirlar surmenlazim ya basit plc ile yada basit bi pic ile ama bu sekilde surmen gerekli..yani bu motorlara enerji vermek demek gamak motor baglamak gibi anlasilmasin..
..
Gelelim nakliyeye genellikle burdan yani istanbul dan kamyinlar dolu gider bos yarim yuk dolu gelirler...sen ozellikle rizeden artvinden bi nakliye firmasina sorsan daha da uyguna gelir...kac kg bilgin var mi makina icinnn.....
2.3 binse guzel kardesim al kurcalarsin olmadi verirsin hurdaya...buyuk bi para degil...o rakamalarr eger oylerse.... bi de boyle ustalik girer derler... tabi biraz carpilicaksin sag sola... bu isin farzi...
Çok doğru söylemişsin arkadaşım.
 
Nakliye işi sıkıntı değil kendi tırımız var önemli olan makine calisacakmi çalışacaksa ne kadara yani bütçe hazırlanacak yani parada sıkıntımız olmasa bizde sıfır almak isteriz
 
önceklikle hurda makinanın fiyatını bi netleştir..yavaşta olsa konu gelişecektir... eğer dediğin fiyatsa iyi ama satanda fiyatını biliyorsa o fiyatlara bırakmaz kanımca... bizim millet... hoşafı çıkmış cnc ye bile adında cnc denmesi sebebiyle kol böreği havasında fiyat verio... Ben buna inanmışlık sendromu diyorum.... ama desen ki sen bunu ne kadara alırsın ses gelmez...
neyse..
Taksan marka kayseri malı 3 veya 4 numara frezemi hurdada gördüğümde ... dedim agaaaa... kendimce...ben bunu ne olursa olsun toplarım... önce ağırdan çaktırmadan farklı şeyleri sorarken... eee bu ne kadar diyerek arkam dönük sorduğum fiyatı tekrar giderken... bu kadara bırakırsan diyerek bi ölü fiyatla..makinayı bir kaç saat sonra vince yüklemiştim.. makine komple paslı motor bozuk kızaklar paslanmış üst kayış kasnak ve rulmanları ayrıca üst hareket kısmı dönmüyor.. sağ sol tezgah otomatiği bozuktu..pano karışıktı..

sonra hazır vince de varken parçaladım ve öyle Bakım yapacağım alana koydum.. bi hafta 10 gün bi düşündüm ne yaparım diye.. kim gördüyse.. bu tamir olmaz... ya sen ne adamsın.. demedikleri kalmadı.. az masrafla önce kafayı toplamıştım rulmanlar bakalit dişliler kayışı..hepsini değiştim cillop gibi oldu.. tablayı taşlattım.. bi komparator çektik ilik gibiydi.. sonra sağ sol otomatiği topladım bir dişli sıyırmıştı.. motorda su yemiş rulmanlar gidikti değiştim.. yaptırdığım dişliyi taktım.. tıkır tıkır çalıştı.. sonra sağ sol şanzımanlı yağını da değiştirdim malum su girmişti.. sonra su pompasını ele aldım.. motorda elektrik veriyorum ses geliyor hareket yok.. onuda söktüm..bende bişeyin içini açıp bakmak ata sporu..sağlamsada...motoru açtım pompadan ayırdım. verdim elektriği... fırıl fırıl dönüyo.. sonra pompayı açtım içi dolmuş pas kitlemiş... verdim WD40 verdim WD40 açılmadı.. hemen ona bi 24volt dc ve çamasir deterjanı operasyonu tüm pas söküldü.. sızdırmazları da sanayiden aldım.. bayılırım yerli malına.. kayseri de ne varsa burda da o var... sonra pompada tamam.. sıra elektrik panoasuna gelmişti eski siemens kontaktorleri değiştim butonları bazı kabloları panoyuda topladım.. sonra dijital aldım... her şey on numara oldu.. sonra baktim mengenem yok onsuz olmaz o eksik kalmıştı.. mengene soruyorum tayvan malı hafif hassas freze mengenesi... fiyat.. nediim kol böreği..2 mengene fiyatına bir freze almış kişi için pahalı geldi.. sonra aklıma geldi komsumda bitane vardı.. kenara atmışlardı hassas değil.. mil bozuk..somunu iyi değil. gittiim baktım duruyo.. ya dedim bu ne durumda ya o bozuk dedi... ya baktım söyle bi olumu diye.. gene dedim bu benim kısmetim aga.. bana bunu verirmisin diye.. sağ olsun isteyip alamadığım olmadı şimdiye kadar.. komsumda demesin mii..zaten atmaya kıyamadım.. içimden dedim beni beklemiş.. hop indiregandi yaptım.. sonra semente çeliği dolu mil aldım.. tornada dişini açtım. yeni mili sulamacı ya verdim.. hafif bir yüzey sertliği olması gerekiyordu. bide olmuşken... yeni bi bronz yatak yaptım... sonra mengeneyi toplayıp ne kadar kaçıklık varsa.. gene aynı komsumun taşlamasında 2 saatlik hassas işlemden sonra mengeneyi topladım.. o kadar rijit olduki ..sahibide şaşırdı.. kardeşim... adamın vakti yok nasıl yapsın mengenesini.. halen hem freze hem de mengene tıkır tıkır çalışıyo.. çokta memnunum.. belki yenilerini alsam bu kadar mutlu ve bi okadar da kadir kıymetlerini bilmezdim diye düşünüyorum..sonra o dalga gecenler benim frezede parça işlemeye geldiklerinde cok maytam yaptım..

şimdi frezede eksiğim bir kaç sey var daha elzem seyler den vakit bulamıyorum..
yukarıdan aşağı iniş otomatiği ( kıvıramamdım onu)
otomatik yağlamaya bi bakmam lazım..
bi divizör almam gerekiyor..
bide üst kafaya bi dijital takometre.. devir için önemli...
bir kaç tane resim ekledim temizledik sonra montajdan önce

Dj-genç kardeş..
Öncelikle uğraşacaksan al.. Bir şeye ne kadar emek harcarsan o kadar değerli olacaktır...
Bu arada meslek ne??? ne yapıyosun tam olarak...önceden neler yaptın..??

ilk hali 2.jpg
 
Son düzenleme:
Rocco216 yaşınız kaç bilmiyorum ama çok Güzel yazmışsınız!Ben 2007-2009 yıllarında tezmaksan makine revizyon atelyesindw teknisyendim.Tezmaksan o dönemler eskiyi getir yeniyi götür kampanyası yapıyordu.Her marka eski tezgahı alıp peşinata sayıp sıfır tezgah satıyordu.Hiç unutmuyorum birtane Goodway Gcl3 getirdiler!Bildiğin hurda.Her tarafı pas içinde elektrik panosunda çalışır hiç bir şey yok.O tezgahı parça parça edip bütün pasını temizledik siemens 802D kontrol sistemi taktık ve tezgah sıfır gibi oldu.
 
valla siz mesleğinizin erbabısınız ben ne makine ne elektronik bilgim var. ama geri zekalıda değilim hani elim yatkın ha ne yaptım hiç bir şey bunu ben yaparımda demiyorum. ama bizim ailede bunu yaparsa ben yaparım. kendimi övmek için değil yanlış anlaşılmasın elektirik yazılım teknoloji ilgi alanlarım. bu sene 2 yıllık bilgisayar programcılıgı okucam 21 yaşında hala üniversiteye gitmedim hayatım başarısızlıklarla dolu.ama vazgeçmek niyetinde değilim.
konumuza gelecek olursak kafama takılan bi mevzu da makinenin bilgisayarı resimlerde görüldügü gibi bilgisayar yok. dolayısıyla yazılımı da ofisde cam programımız var optimizasyon programı orda bi kaç program ismi var onlara bakacam. ama kesin bi çözüm yok hala program acıgımız var bu işin programı bi firma var türk procat diye hatırlıyorum ama bulamadım google da sormuştuk 5 bin tl gibi bi fiyat dediler. benim düşüncem makinenin testlerini mach3 ile yapabilsek sonradan programı alırız makine çalışsında. eski bi kasamda var işe yarar. ve yeni fotolar çekecektim ama makine organıze sanayide pazar gitsem kapalıdır diyor herkez. olmadı yarın gidecem.
 
Cahillik diz boyu, makina çalışsın ne demek yahu, cam kesiminde nelere dikkat etmek bunları biliyor musunuz? Bir kere optimizasyon programın kontrölcüyle çok iyi bir şekilde entegre olması gerekli, şekilli kesim yapmak için bir sürü dikkat edilecek nokta var kontrolcü tarafında(ayrıntılara girmiyorum), sadece diğer noktalar otomatik şekil tarama olacak mı, otomatik gönyeleme olacak mı, konfor ve sinerji tip camları kesmen için nelere dikkat etmek gerekli, vinil kesim yapacak mısın vinil kesimde nelere dikkat etmen gerek, lamine cam kesecek misin kesmen için kontrolcüde neler gerekli, camı yüklemek için başka bir makinaya entegre edilecek mi, kısaca prosesi ve mühendislik tarafını bilmeyenler neden bu kadar pahalı derler.
 
C. Berkay kardes yaptigin seyi seviyorsan hersey kolay ve guzel olur.. ne kadar eski ne kadar kullanilmis olsada..

Dj genc kardes bence yapabilirsin diye dusunuyorum.. bence sana yapi lazim yok kablo yok anahtar ekran bunlara simdi takilma elektrik panosunun kensini kullan elektrik donanimi yeniden yaparsin biraz para harcaman gerekir ama bence ilk halinden daha iyi olur..bu iste aslinda ne oldugun ne yaptigin onemli diil... burda bir makina fabrikasinin departmanlari gibi davranmak gerekir.. bu departmanlar neyse artik.. ama biraz makina ekipman bilgisine ihtiyacin var kardes.. mach 3 de yapilabilirler var bu konuda cam kesim isi icin (ben yapmadim ama tanjant kesim yada kesim yonune donme komutu eklenmekte)yabanci forumlarda bir cok konu var.. sitede bilenler vardir..dedeme basvur kazim abime..

Elektronikmuh.. kardes.. bize nelere dikkat edilmesi lazim nasil yapmak lazim.. iletirsen memnun oluruz..bilmediğimiz asikar.. en azindan benim icin..
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,035
Mesajlar
922,701
Kullanıcılar
451,293
Son üye
EagleClaw

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst