Delrin dişli için iyi bir malzeme. Düzgün kullanırsan aşınma olmaz çünkü kaygan bir plastiktir.
"Kamyon veya tank yapacağım, ağır olacak" deseydin vitesli yap derdim ama arabada neden vitese ihtiyacın olduğunu anlayamadım. Gerçi istiyorsan yap ama vites yapmak hiç kolay değil. Açıkçası yapıldığını görmedim de.
Yıllar önce şu videodaki dişliyi ben kesmiştim. Tamamen el yordamıyla. Elimde ufak bir freze ve divizör vardı. Diş sayısına uygun kesiciyi ebay'den almıştım.
Senin durumunda, bir router'ın var anladığım kadarıyla. Şimdi yapacağın dişlinin modülü #1 yani pek küçük değil. Tahminen 1 veya 1.5mm parmak freze kullanabilirsin. Teorik olarak divizöre veya 4. eksene ihtiyacın yok. Atıyorum, 20mm delrin çubuktan bir parça kestin (tahminen 10-15mm uzunluğunda bir parçan oldu). Bu parçayı router'ın tablasına
dik olarak sabitledin (muhtemelen tablaya yapıştırman gerekecek). Bu şekilde diklemesine dişliyi hafif pasolarla kesebilirsin. Senin için en masrafsız ve kolay yöntem bu olur herhalde.
Şu adamın kabaca yaptığı gibi.
--------------------------------------
Bahsettiğimiz farklı diş sayısına farklı kesicilere örnek:
http://www.ebay.com/itm/INVOLUTE-GE...488109?hash=item23844ce86d:g:kJsAAOSwuMZZDVgC
Bu takımda 8 kesici var:
#1 kesici 12-13 diş dişli için
#2 kesici 14-16 diş dişli için
#3 kesici 17-20 diş dişli için
#4 kesici 21-25 diş dişli için
#5 kesici 26-34 diş dişli için
#6 kesici 35-54 diş dişli için
#7 kesici 55-134 diş dişli için
#8 kesici 134 ve dahası