CNC Freze Yapmak İsteyen Varmı?

selam arkadaşlar
amatör olarak mach3 ile 2 eksen deneme yapmak istiyorum MACH 3 de kotların nasıl yazıldığını ne anlama geldiğini hız ayarlarının nasıl yapıldığını (kısaca döküman ) nerden bulabilirim
okuyan herkese teşekkür ederim
 
Yapmak istediğiniz CNC küçük masa üzerimi deney amaçlımı yoksa sanayi tipi büyükmü ?
 
Merhaba,

yapmak istediğim makine masa üstü olacak. Genellikle ahşap ve pom malzemeyi işleyecek olsamda arada prinç, alüminyum gibi malzemeleride düşük pasolarlada olsa işlemek istiyorum.

Aslına bakarsanız mekanik kısmını tamamladım. elektronik kısmını ise hazır almaya karar verdim. Ancak hazır olarak beklediğimin oldukça üzerinde bir fiyat geldi. Şimdi şartlar uygun olmasını bekliyorum diyebilirim. Çünkü başka bir alternatif göremiyorum.

İyi günler,
 
Arkadaşlar , cnc masaüstü olacak denilmiş. Buna göre boyutları ufak olacaktır. İşin elektronik kısmını basit bu işler için hazırlanmış step motorlu cnc kitleri ile çözebilirsiniz. Bu kitlerde birleşik bir interface ve sürücü kartı vardır. Kartın interface bölümü mach 3 gibi programlardan giriş çıkış bilgilerini ve step/dir sinyallerini alır. Bu sinyalleri sürücü kısmına iletir. Genellikle bu kartlarda sürücü kısmında 4 eksen çıkış bulunur. Sürücü kısmınının çıkışına direk olarak step motorlar bağlanır. Bu kartlarda genellikle max. çıkış gücü 3-4 Amper arasındadır. Buna göre 3.5 Amperlik step motorlar işinizi görür. Bu kartların microstep özellikli olanları alınırsa daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Tur/adım sayısını artıracağından çözünürlüğünüz daha iyi olur. Komple kit fiyatları motorlar kablolar dahil 500TL yi geçmez. 2. yol bilgisardan haberleşmek için sadece interface kartı alınır. İnterface kartının eksen çıkışlarındaki sinyallerin herbirine (her eksen için step (puls) - dir (yön) ) birer tane microstep özellikli step motor sürücü bağlanır. Kaç eksen olacaksa o kadar step motor sürücü bağlanır. Motor sürücünün çıkışlarınada step motor bağlanır. Ekstra olarak bu sistemde sürücülerin enerjilerini sağlamak için 1 adet powersupply alınır. Daha profesyonel ama biraz daha pahalı bir yoldur. Bu iki yoldada öyle fazla bir elektronik bilgisi gerekmez. Bağlantılar klemensli ve nereye ne bağlanıcağı kullanım klavuzlarındaki şemalarda gösterilmiştir. En son olarakta sistemi profesyonel olarak servolarla cnc kontrol üniteleri kullanarak yapmak vardır ki bu hem pahalı hemde elektronik bilgisi ister.
Başarılar dilerim...
 
Merhaba,

Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.

Mekanik aksamla ilgili tasarım bitmiş durumdaydı. Motor ve sürücü devre kısımları ve toplam maliyet nedeni ile bekliyordum.

Şimdi yavaş yavaş cncyi kurmaya başlayabilirim.

İyi günler,
 
Sanırım elektronikçi arkadaşların pek ilgisini çekmiyor bu konu :)
 
arkadaşlar elektronik bölmünde hiç birşey yok gözünüzde kesinlikle büyütmeyin yalnız ilk defa yapıcak arkadaşlara tavsiyem mdf den yapınız kızaklamaları alimiyum lamalardan kendiniz imal ediniz ve mümkün olduğu kadar bütün işlerini kendiniz yapınız. size lazım olan dikey matkap iyi bir marangoz parçaları düzgün kesmesi lazım zaten marangozlarda dikey matkap genelde var. elektronik bölümü ilk etapda cnc kitler kullanın daha profesyonel makine yapıcağınız zaman bütün parçaları profesyonel kullanırsınız. ben bir kart 3 step motor 225 tlye aldım. mdf parçaları 30 tl ye kestirdim. kart için güç kaynağı 70 tlye mal oldu. aliminyum lama ve rulman 25 tlye aldım. şimdi yerlerini çizdim aynı marangoza gidip yerlerini kendim delicem. bu işin bitimi 400tlyi geçmez. iş bittikten sonra kalemle çizim yapıcam. problemleri gözlicem. sorunları çözdüğüm zaman iş mili motoru alıcam.
 
Daha evvel paylaşmıştım ,Eski konulardan bulup getirdim belki devre konusunda yardımcı olur.

Sürücü devresi TA8435 ile yapılmış ve optocoupler ile korunmuş güzel bir devre
ve 3 devrenin hepsinin tek bir plakette olması da ayrı bir güzellik.Devrenin yapımı zor gibi gözüksede yapımı o kadar zor değil.Devreyi test ettim güzel çalışıyor .
 
yanılmıyorsam bu devrede sıkıntı vardı forumdaki arkadaşlar öle yazmıştı
 
Devrede hiç bir sıkıntı yok en az 20 adet yaptım arkadaşlara verdim.Şema doğru uygulandıktan sonra çalışmamasına hiç bir sebep yok.Hoby amaçlı devreler için uygulanabilir bir devre.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,941
Mesajlar
921,858
Kullanıcılar
451,121
Son üye
hasanyenıdogan27@hotmail.

Yeni konular

Geri
Üst