CNC panosu için priz önerisi lazım

Suat_Korkmaz

Profesyonel Üye
Yaptığım panoya güç kablosu takmak için aşağıdaki gibi C14 tipi (bilgisayarlarda bolca kullanılan) prizlerden kullanmayı düşünüyordum ama bunlar 230v 6A'ya kadar dayanıyormuş. Benim sadece spindle 8A. Hesap yapmadım ama tahminen en fazla 220v 12A civarında çekecek. Ne tür fiş/priz kullanmamı tavsiye edersiniz?

Priz koyma diyorsun. Mantıklı. Peki bir soru daha sorayım. İçeri giren güç kablosunu üçlemem lazım. Yani 3 tane güç kaynağına ileteceğim. Bu çoklama işi nasıl yapılır?

Klasik köpruleme yapmak istemiyorsan ihtiyacina gore bara terminal koyabilirsin.

Girise muhurleme kontaktor koyup hem anahtarlama hem elektrik kesilip gelmelerinde beslemeyi kesmeye yarayacak hem de giristen kopruleyip 3 ayri cikis da alabilirsin.

Ihtiyacin kadar Ray klemens ve klemens koprusu atip kendi terminalini olusturabilirsin

w otomat kullanacaksan kontaktor -> w otomat (girisi koprulu) _> sonrasinda guc kaynagi

Secenek cok :)

Son düzenleme:
Kendimi şu karikatürdeki adam gibi hissettim.

Güzel kardeşim ben elektrikten anlamıyorum :)

347_tufansen.jpg

Kendimi şu karikatürdeki adam gibi hissettim.

Güzel kardeşim ben elektrikten anlamıyorum :)

Anlamayabilirsin lakin soruyu sen sordun biz de aklımız erdiğince cevap verdik. Hata ettik. Ki seçeneklerde hiç bilmeyenlerin ve az bilenlerin yapabileceği kadar basit kombinasyonlardı.

İlla her halta maydanoz olacaksın değil mi?
Anlamayabilirsin lakin soruyu sen sordun biz de aklımız erdiğince cevap verdik. Hata ettik. Ki seçeneklerde hiç bilmeyenlerin ve az bilenlerin yapabileceği kadar basit kombinasyonlardı.
Neye bozuldun arkadaşım? Karikatüre mi bozuldun?

Kombinasyonlar basit olabilir ama kullandığın terimlerde sorun var. Bar ne demek? Elektrikte köprüleme ne anlama geliyor? Ne terminali? Kontaktör ne işe yarar? Bunların cevabını bilseydim 3 kabloyu nasıl bağlayacağımı sormazdım.

Yazmayacaktım ama yine konuyu görünce fikrimi ekleyeyim sonrası size kalmış, max 10A fiş priz arıyorsun her gün elinin altında olan <<topraklı fiş- priz>>! hatta 16A dayanır, her elektrikçide bulunur, prizin yukarıda verilen örnek gibi vidalı kapaklı modeli var. Saygılar.

Forum istatistikleri

Konular
130,168
Kullanıcılar
453,294
Son üye
MEGATRO

Yeni konular

Geri