Kayaeren18
Üye
Arkadaşlar son günlerde bir sorun ile karşı karşıyayım. Cnc router parçayı işlerken adeta frenleme gibi bir gıcırtı sesi çıkarıp genelde x ekseni olmak üzere y ekseninide kaydırıyor çabuk davranıp makineyi durdurmazsam parça israf oluyor. Sorunun bilgisayar, topraklama vb şeylerden olabileceği söylendi fakat önceden bu sorun ayda 1-2 sefer oluyordu ve kısa süreli bir şekilde normale dönüyordu, bende bunu olağan görüyordum. Ancak son bir haftadır sıklıkla karşılaşmaktayım acaba çözümü ne olabilir. Makinede kart değişikliği hariç hiçbir değişiklik olmadı bütün bağlantılar aldığım gibi aynı duruyor. Bu sorunu tetikleyen şey bilgisayar olabilir dendi fakat pek bir ilişki kuramadım, konuya hakim arkadaşlardan görüş ve tavsiye bekliyorum. Teşekkürler.
Not: Mach3 kontrol kartında z ekseni tek yöne (sadece aşağı) hareket ettiği için yeni kart takmıştım acaba sorun bununla bağlantılı olabilir mi? Zira bu değişimden önce dediğim gibi çok seyrek aralıklarla oluyordu eksen kayması. Z ekseninde yaşadığım problem de bir sabah ansızın ortaya çıkmıştı.
Not: Mach3 kontrol kartında z ekseni tek yöne (sadece aşağı) hareket ettiği için yeni kart takmıştım acaba sorun bununla bağlantılı olabilir mi? Zira bu değişimden önce dediğim gibi çok seyrek aralıklarla oluyordu eksen kayması. Z ekseninde yaşadığım problem de bir sabah ansızın ortaya çıkmıştı.