CNC Router Tasarımım İçin Bilgi Eksikleri

z arabaları ray sonuna 10-15 mm kaldığında spindlenin somun ve tabla arası mesafe 0 ile 10 ayarlanabilir bence genelde kesme uçlarının kesme bölgesi 20 mm oluyor somun ile tabla arası 20 mm bırakıldığında uç takılı olunca sıfırlanabilir ama güvenli tarafta kalmak için 20 mm nin altına inmek lazım somun ile tabla arası mesafede, birde kesme bölgesi daha küçük olan uçlar olabilir ama bunların hep bir çözümü olur işlenilecek parça ile tabla arasına başka bir mazleme yerleştirmek gibi
 

Çelik CNC düşünen ancak kaynak ve yarattığı sorunlardan uzak durmak isteyenler için örnek, esinlenme kaynağı olabilir.

Güçlü, rijit bir makina ancak "masa" önemli, herşey üzerine kuruluyor. Masa eski bir makinanın ayağı.

Makinanın ayrıntılı yapım bilgisi, fotoğrafları, maliyet tablosu ve projesi de sitede verilmiş.
 
Son düzenleme:
Üfşş o kadar gezdi dolaştı, cuk 0'a oturdu meret. @Suat_Korkmaz , ölçekleri metrik çevirebilirmiyiz?
 
Son düzenleme:
Sanıyorum buzdolabı kompresörleri 8 bar civarında bir basınçla çalışıyor. Bu seviyede bir basınç CNC ile çalışırken yeterli olur mu? Eğer yeterli olursa, basınçlı tank olmadan sadece eski bir kompresör alıp kullanmak daha cazip.

Aşağıdaki videyoda buzdolabı ve kompresörün iç yapısı ve çalışması iyi anlatılmış;



https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/buzdolabı-motoru-ekovat-ile-kompresör-yapılırmı.22907/

Buzdolabı kompresörleri ekovat olarak adlandırılıyor.
Alçak basınç ve yüksek basınç tipleri var, fark nedir? dıştan anlamak mümkün mü?
 
Son düzenleme:
Fark çok açık, uzun tüplü olanlar ve bu vidyolardakilerden iri olanlar yüksek basınç (derin dondurucu), standart boyuttaki no frost, eski tip buzdolabı için, resim temsilidir.
3aa57faecf2b0d15c8849320ed62.jpg
 
Sessiz kompresör konusunda yeni bir başlık açmayı düşünmüştüm. @acaroz tarafından "Kendin Yap Bölümün" de kompresör konusunda açılmış olan aşağıdaki konu var. İlk bakışta göründüğü kadar basit değil. İkinci sayfada yer alan videyoda küçük ve güzel bir örnek var (#20). İyi bir bilgi ve farklı parçalar ve uğraşı gerekiyor.


Hobi atölyesine sessiz kompresör yapımında ekovat kullanılabilir mi ?

Merhaba arkadaşlar, ev ortamı gibi bir yerdeki hobi atölyesi için kendime sessiz kompresör yapmak istiyorum. Bunun için buzdolabı ekovatlarının kullanıldığını gördüm. Ekovatlar kapalı sistem olduklarından açık sisteme döndürüldüklerinde sistem yağını kaybetmeleri, bu yağı çıkış havasına verdiklerinden dolayı da biraz sorunlu bir yapı gibi duruyorlar. Bu konuda olabilirliği var ise yapımına başlayacağım. Sizlerin önerileriniz veya farklı bir yapı için fikirleriniz nelerdir. ? Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Ben airbrush için normal buzdolabı ekovatindan 4-5 lt tank hacmi olan bir kompresör yaptim. Tankı 2 dakika civarında dolduruyor, basıncı 70-35 psi aralığında ayarladım. Buzdolabı ekovatlari kısa süreli çalışma için uygun ama uzun süre çalışırsa ısınma sorunu oluyor . Yapımı çok zor değil, fotoğraftaki tabancayla 90 cm lik model geminin boyasını rahat bir şekilde atabildim. En büyük artısı boya atarken çalıştığını duymuyorsunuz, kimseyi rahatsız etmiyorsunuz .
 

Ekli dosyalar

  • P_20160313_163723.jpg
    P_20160313_163723.jpg
    329.3 KB · Görüntüleme: 35
  • P_20160313_175957.jpg
    P_20160313_175957.jpg
    265.2 KB · Görüntüleme: 32

Forum istatistikleri

Konular
129,079
Mesajlar
923,071
Kullanıcılar
451,370
Son üye
docsu

Yeni konular

Geri
Üst