askinaslan
Katılımcı Üye
Eğer sistemde divizör var ise divizörü sürekli döndürmek için bu yöntemi kullanabilirsiniz. Özel bir takım bilemek için bana lazım oldu böyle bir yöntem aklıma geldi.
Aynen böyle Faruk. Ama tornada ayrıca freze motoru yok. Yakında onuda koyacağım. Eger freze motoru servo olursa aynen dediğin olur.Torna da servo bu şekilde mi çalışıyor spindle olarak ?
Aynı şekilde frezede servo kullansak bu şekil olar mı ?
Eğer sistemde divizör var ise divizörü sürekli döndürmek için bu yöntemi kullanabilirsiniz. Özel bir takım bilemek için bana lazım oldu böyle bir yöntem aklıma geldi.
spindel setup tan bu motor step/dır motorudur diye işaretledin mi? benim kart Nokta cnc nin 4 eksen direkt 220 v ile çalışan kartı. lpt portlu garajdaki bütün kontrol kartlarını cnc torna kartı dahil hepsini nokta cnc nin lpt kartına çevirdim. çok stabil çalışıyor . cnc torna kartına hatırı sayılır bir miktar ödedim. bu kartlar şahin rulmanda mevcut.merhaba @askinaslan
bu ayarları ben daha önce denemiştim ; lakin bnm 6 eksen kontrol kartında bu ayarlar tutmadı... spindle a değerleri girdiğimde sıfır a dönüyor hepsi... o yuzden bende şu ürünü aldım çinden ...
ürün hybrid steper ı sürekli dönen motor gibi çalıştırıyor...
https://tr.aliexpress.com/item/57-8...tting-Unit-Nema-23-34-Driver/32799639251.html
bu arada senin kontrol kartı nedir? bnm kart neden yemedi ayarları hala meraktayım...
malum atc adaptörü için bana torna lazım diye bu sistemi kurmak üzereyim az kaldı... belki 5. eksenide yapacağım parçayı yerinden sökmeden tümişlemleri tek bağlamada yapmak için..
Üstad merhabalar videoda kullanılmıyor diyor rica etsem yükler misin tekrardan çok teşekkür ederim şimdidenEğer sistemde divizör var ise divizörü sürekli döndürmek için bu yöntemi kullanabilirsiniz. Özel bir takım bilemek için bana lazım oldu böyle bir yöntem aklıma geldi.