CNC Stepper Sürücü Devresi

Sevgili kaygısız ..

Bu karttan alan 1-2 kişi benden yardım istedi.. Biraz problemli galiba. 2 amper çok zor o kartta.

-------------------------------------------------------------

birde şu konuda çok yanıln arkadaş var..

Kendi eliniz altında torna vs atölye yoksa rulmancılardan hazır kızak sistem almanız daha ucuz sağlam ve yararlı oluyor..



_________________________________________________

[size=10pt][size=10pt]Arka Arkaya mesaj atmak yasaktır.Lütfen yukarıdan DEĞİŞTİR seçeneğini kullanınız.[/size][/size]

Bu mesaj en son " 24 haziran 2008 " tarihinde, saat " 23:00 " itibariyle görkem tarafından düzenlenmiştir.
 
gecen sene amatör bir cnc tezgah yaptım... l297-l298 kullandım.. 16f84 ile sürdüm.. ancak .. bilgisayar ile calıştıramamıştım. en sonunda bıraktım projeyi....simdi tekrar devam etmek istiyorum... mach3 g kodu üreten bir programmı... hangi programı kullanmayı ogrensem bu kart ile uyumlu çalışır...
 
www.basitcnc.com adresinden sadece Kodlanmış Pic16f628a yı temin edip Baskı devresini ve diğer komponentlerini kendiniz temin ederek te yapabilirsiniz.


Program olarakta Mach2 yi tavsiye ederim.
 
http://mac1.ifrance.com/ arkadaşlar buradaki sürücü devresini yaptım ama çalıştıramadım. motorlar ve ırfz 44 ler çok ısınıyor. motor bir türlü dönmüyor. yardımcı olabilecek arkadaş var mı? acaba nerede yanlış yaptım? günlerdir işin içinden çıkamadım.
 
CNC3AX olanı yaptım. yardımcı olursanız sevinirim.
 
kaygisiz ' Alıntı:
Teşekkürler emrah_ , http://pminmo.com/3axis/3axis.htm adresindeki devreyi kullanacam,bir arkadaşım devreyi yapıyor daha deneyemedim. program olarakda mach2 yi düşünüyorum. sence bu devre ve program nasıl olur?
sevgili arkadaşım ben bu devreyi yaptım ve interface li olan kartı çalıştırdım gayet iyi çalışıyor.program olarak mach 2 kullanıyorum bitirince setup konusunda yardımcı olurum ama devre sorunsuz çalışıyor şimdi alttaki akım sınırlama ddvresini çalıştırmaya çalışıyorum henüz beceremedim ama sanıyorum becerecem az kaldı çalıştırdıktan sonra hatta akım sınırlama dirençlerini bir komitatör ile değişik akımlara ayarlamayı düşünüyorum.
 
bir türlü motor dönmüyor aşırı ısınıyor. ayarlarda yanlışlık yapıyorum herhalde.
 
herkese kolay gelsin ben kendi strafor kesim makinami yaptim dükkani bile tuttum şu anda bir sürücüye ihtiyacim var makinam 2 eksenli basit birmakina 2500 mm uzunluğnda vidali millere sahip bunlari çevirebilecek güçte step motorlara ve sürücüye ihtiyacim var yardimlariniz için teşekkürler
 
Step yerine, servo motor kullanmanı tavsiye ederim. Ne gücte motora ihtiyacın olduğun, mekanik düzeneğine bağlı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…