CNC Stepper Sürücü Devresi

site açmaya gerek olduğunu sanmıyorum.zira site aç,ürünü tanıt,fiyat belirle vs. bunlara girdinmi işin ticaretine girmiş oluruz.ozamanda asıl niyetin dışına taşmış olurum diye düşünüyorum.
bir çok arkadaş gördüm,stepper devresi yapmak için duvarları tırmalayan.step motor ile kontrol devresini ben bu zorluk çeken arkadaşlar için düşündüm.o maksatla yani.alsın işini görsün.
yok ben profesyonel bir sistem yapmak istiyorum,elimde 3 tonluk kalıpçı freze var diyen arkadaş zaten step motor falan düşünmesin.!!
o işler steple olmaz,üzerinde çalıştığım çok kaliteli bir servo motor sürücü sistemi var.en azından piyasaya göre daha hesaplı bir sistem düşünüyorum,asıl onun ticaretini düşünüyorum.çünkü servo motorlu büyük sistem yapacak kişi zaten haliyle ticari düşünüyordur.
yoksa hobbyci arkadaşların sırtından para kazanmak çok fazla etik sayılmaz.
bu yüzden step motor sürücü ve LPT kontrol devresini max.2,5Amper çalışma akımı olarak sınırlı kalmasını istedim.4-5-10Amper step motor ile büyük mekanikleri sürmek akıl karı değil.iğneyle kuyu kazmaya benzer.

bu arada @ngul elindeki motorlar yada kullanmayı düşündüğün motorlar kaç Amperlik???
benim test amaçlı kullandığım değerler;
motor 2,0Amper
sürücü set akımı ayarı 1,8A
sürücü çalışma voltajı 24Volt
istenilirse motor akımı 2,0Ampere çalışma voltajı da 36Volta çıkartılabilir.bu durumda sürücü üzerindeki ayarların değişmesi gerekir.tabiki yüksek akım ve voltaj demek daha fazla ısı meydana gelmesi demektir.
36Volt çalışma ile 24Volt çalışma arasındaki fark ise 36Vda motoru tork kaybı olmadan %20 daha hızlı çalıştırabilirsiniz.
istersen bir kaç gün içinde 3 eksen yapar gönderiririm. ;)
 
Merhaba arkadaşlar, yazdıklarınızı gözlerim yaşararak dinliyorum, hepiniz kendi açınızdan haklısınız, düşüncelerinize kesinlikle yürekten saygı duyuyorum. Toplumumuzu, bilginin paylaşılmaması gerilere götürdü. Cnc, evet bizler için ulaşılması zor, çok emek, çaba ve bilgi gerektiren bir iş. Ama sizlerinde gözlemlediği gibi, artık dünya robot olayına geçti. Cnc bence robotun başlangıcı, yani biz çooooooook gerilerdeyiz. Türkiyede henüz, cnc büyük bir pazar, fahiş fiyatlara satılan tezgahlarla dolu bir piyasa. Ne acı, ne acı, ne acı. Böyle forumlar bizler için, büyük bir nimet. Bilgisini şartsız paylaşan arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Bu işin ticaretini düşünmek ayıp değil, ancak böyle forumlarda her ne sebeple olursa olsun ben bilgimi paylaşmak istemiyorum demek. Aynen şuna benziyor.
Arkadaşlar sohbet ederken, iki kişi kulaktan kulağa fısıldaşınca sanırım hepimiz için hoş olmayan bir durum ortaya çıkar. Bence işte böyle birşey paylaşım formunda, paylaşmamak istemek. Moral bozucu... Saygılarımla.
 
arkadaşım geri kalmışlık demeyelim ona da,adına biraz imkansızlık diyelim.
yıl 1988 akü ile floresant lamba yakma girşimim oldu.denedim ve başardım.piyasaya sürmek istedim,ozamanlar buralarda plastik enjeksiyon işi yapan yoktu,bir türlü kalıp yaptıracak adam bulamadım,bulduklarımda zaten uçuk rakamlar istediler.aradan 2 yıl geçti bu ü tip bir ürünü piyasaya sürdüler,akılsızlıktan değil,imkansızlıktan işi çinlilere kaptırdık.
sanırım ne demek istediğim açıkça anlaşılıyordur.

yabancı forumlara bakıyorum,adam 10 numara hobby CNC yapmış,yaptığının fotolarını incelerken arka tarafta duran ve öylece bana bakan koç gibi tornaları ve frezeleri görünce onun yaptığının çokda önemli olmadığını anladım.çünkü zaten elinde yeterli miktarda imkan var
 
arkadaşlar merhabalar,anlayan arkadaşlara bir sorum olacak aşağıdaki kart sizce nasıl.içinizde kullanan oldumu acaba.

http://www.denizelektronik.com/cnc_controller.htm

Özellikler:

- 2 Amper
- 4 Eksen
- 6 kablolu tüm unipolar motorlar ile çalışır
- Mikrostep özelliği yoktur
- Tüm LPT (Paralel) port ile destekleden Dos veya Windows tabanlı
CNC programlarında kullanılabilir.
Router ve CNC için: Mach2, Mach3, Kcam vb.
Strafor kesimi için: GMFC, Foamworks, JediCut vb

imiş, yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler
 
full mode çalışan başlangıç devresi sayılabilen bir devre.2Amper deniyor ama benim görebildiğim kadarıyla akım chopping özelliği yok gibi.bunun yerine L297/298 kullansan daha iyi.
bence sadece işgörür aşamasında bir devre
 
Teşekkürler,
walla ugurtelefon devren çok güzel görünüyor, ben makineciyim mekanik kısmı helleddim ama devrelerin, programların içinden çıkamadım. cnc'm masamın üstünde karşılıklı bakışıyoruz:))
 
bende de tam tersi ;D
büyük ihtimalle maddiyatı ayarlar ayarlamaz Optimum BF16 yada BF20 serisi bir masaüstü freze alıp CNc ye çevirmek niyetindeyim.bu arada da boş kaldıkça farlı versiyonlardaki sürücü çalışmaları yapıyorum.
yukarda linkini verdiği devre ise en iyi sonuç veren devre oldu.
 
walla ugurtelefon devren çok güzel görünüyor, ben makineciyim mekanik kısmı helleddim ama devrelerin, programların içinden çıkamadım. cnc'm masamın üstünde karşılıklı bakışıyoruz:))

Adım/yön sinyalleri ile çalışan bir sürücü devre kullanırsan program konusunda yardımcı olabilirim.
 
Teşekkürler emrah_ , bir arkadaşım devreyi yapıyor daha deneyemedim. program olarakda mach2 yi düşünüyorum. sence bu devre ve program nasıl olur?
 
Web sayfasında ve pdf dökümanlarında yazanlara göre sorunsuz çalışması lazım. Mach2, Mach3 benim tercih ettiğim programlar değil ama yine de senin işini göreceğini düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,840
Mesajlar
920,908
Kullanıcılar
450,935
Son üye
oqzknt

Yeni konular

Geri
Üst