emrah_
Üye
Windows kullanicilari için öyle olabilir ama Windows'dan başka seçenekler de var.Paralel porttan Cnc kullanımının en iyisi ve en esneği şu an için MACH2
Bir parallel portan 6 adet servo motor uygulaması ben yaptım.Bir paralel porttan sadece max. 4 eksen kullanılabiliyor
Parallel portun 18-25 arası pinleri toprak ve dolayısı ile sinyal göndermek için kullanılamıyor. 10,11,12,13 ve 15. pinleri sadece giriş için kullanılabiliyor. Kalan 12 pin kullanılan moda göre tamamen çıkış veya giriş-çıkış karışık kullanılabiliyor.
12 pin çıkış amaçlı kullanıldığında herbir sürücü için biri adım ve diğeri yön sinyali olmak üzere 2 adet pin kullanarak toplam 6 motoru kontrol etmek mümkün.
Yalnız durum böyle olmakla birlikte sizin dediğinize katılıyorum çünkü sinyaller için sadece data pinlerinin kullanılması ve ilave parallel port kullanılması daha kaliteli sinyal elde edilmesini sağlıyor. Bu nedenle, fiyatı yaklaşık olarak 20-25 $ civarı olan ve üzerinde 2 adet parallel port bulunan ve PCI'dan takılabilen ek kartlardan kullanılması fena bir fikir değil. Yine de bu kartı almadan 6 motoru sürmek mümkün.