CNC torna projesi

Tamam, şimdi oldu.

Bu profili çok düşündüm. Kafamda tasarlamaya çalıştım ama akla yatkın bir şey hayal edemedim. Dikey konulsa ön tarafa vidalı mili sabitlemek için delik açacak duvar olmayacak. Yatay konulsa (H şeklinde yani) talaş içeri dolacak (talaşın masaya düşmesi lazım).

Yani şasenin iç kısmının çoğu boşluk olması lazım. Bu yüzden ön ve arka, araya da dolgu şeklinde bir yapı düşünüyorum.
 
Cüneyt abi dediğini anladım senin

Suat abi Senin aradığın ölçülerde kalın etli profil olmaz emmeee sen 40x80 profilin 4 mm olanını bulursan onunla yap daş gibi olur,titreme falan hikaye olur. 4 den kalını NPU NPI serisine geçmiş oluyor. 4 mm de kalın istiyorsan illaki NPU kullanabilirsin bence
 
Demürse titrer,tırlar,zırlar.
Gerçi profilin içine yağlı kum doldurunca absorbe ediyomuş diye duydumya, net bilgim yok..
 
Öncelikle forumun cevaplama şekli ile cevap yazim olur mu.... ticari nedenlerle bunu söyleyemiyorum...

Off the record...özelliği içinde sikanın bütüm beton sıvısı ve özel elyaf olması gerekli.. Beton sivisi ve elyaf tutuşmayı daha ile sağlamakta. Zamanla beton titreşimle kılcal çatlaklar oluimakta bu yöntem de bunu uzun yıllar abaorbe etmekte.. Titreşimlerde özellikle sub harmonic sesler makinada kuvvetsiz yerlerde yırtılmalar dahim yapmaktadır. ..eski tezgahlarda yapım şeklini yabancı bir kaynaktan okumuştum..ve bir çok kez uygulama fırsatım oldu..cokta yararını gördüm...
 
Öncelikle forumun cevaplama şekli ile cevap yazim olur mu.... ticari nedenlerle bunu söyleyemiyorum...

Saygi duyarim. Fakat bir seyi anlamadim.

Bu sizin buldugunuz bir yontem mi? Patentini alacaksiniz da o yuzden mi ticari kaygi duyuyorsunuz? Yoksa baskasinin buldugu bir yontem mi? Eger oyleyse neden ticari kaygi duyuyorsunuz.
 
Ne demek hocam,
İlk sualin cevabına ,, saygı duyarız.
İkincisi, benim merak ettiğim nokta, tırlamadan kasıt, işlem yapılan yüzeydeki temizlik kalitesiydi.
Makine gövdeleri pik dökümden yapılıyor, buda makinenin titreşimini emerek kalemin (Bıçağın) yüzeyde bırakacağı (titremeden sebep) hasarları ninimize (yok) ediyor.
Çalıştığı zemindeki oluşturduğu titreşim vs değil, yanliş anlamışda olabilirim.
 
Zaten hepsi bir bütün eğer kütle ağır değilse verilen paso değeri yani anlık talaş kaldırma arttığında tırlamada coğalmakta.. yani tırlamayı kesmek için kütle ağırlık sağlam dayama iyi yapılmış olması gerekli..( dayama..vida milin paso yönünün tersinde sağlam bağlanmış olmalı... Hepsi bir bütün..)
O tirlamalar duymadığımız sesler makina üzerinde görnediğimiz deformansyonlar yapabilmekte..
 
Saygi duyarim. Fakat bir seyi anlamadim.

Bu sizin buldugunuz bir yontem mi? Patentini alacaksiniz da o yuzden mi ticari kaygi duyuyorsunuz? Yoksa baskasinin buldugu bir yontem mi? Eger oyleyse neden ticari kaygi duyuyorsunuz.

Öncelikle bu benim bulduğum bir yöntem değil.. Münih üniversitesinin bir makalesinden öğrenmiştim.. Belge 1972 de yazılmıştı uygulama bugüne uyarlanırken.. orda istenen nitelikle göre düzenleyip çevirdim.. Ve denedim. 5 makinada uygulama fırsatım oldu.. Ticari işlerdi..sonuçlarını kullanıcılarda şaşırarak görmüşlerdi..
Patentini almayı hiç düşünmedim zaten ilmi olarak yayınlaşmış bir sonuç..
Ticari bir kaygım yok olmadığı içinde gerekli sekilde bir alttaki paragrafta yazmıştım..
Sadece başka arkadaşlar ticari kaygı ile yapmadıkları paylaşıları vurmak adına yazdığım bir şeydi.

Forumun klasik değişini dile getirmekti amacım.. Ticari anlamda dahi kolay kolay bilgisini saklayan biri değilim.. Ama gerektiği kadar bilgi vermek gerektiğini düşünüyorum... Aslında bir çok seyin karşılığı zaten internette var.. Sadece sıfırdan başlanacak ve zaman alacaktır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…