Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Süpersin 50x100 profil i 10mm istiyorsan lama alıp kaynatacaksın... Zaten kensiside diyoki 5mm et kalınlığında kalıyo ..... O ölçülerde profil büküm radüsleri kurtarmaz.. Elzemse kaynatacak baba.....
Benim amacım şaseyi mümkün olduğunca ağır ve etli yapmak çünkü makine biraz büyükçe. Büyük derken CNC tornaya göre büyükçe. Uzunluğu 1.5 metre.
Eğer kalın etli dikdörtgen profil bulabilseydim öne ve arkaya birer sıra, aralarına da yatay ve dikey profil kaynatarak rijit bir yapı elde etmeyi hayal ediyordum. Öyle görünüyor ki bu olmuyor.
Gördüğüm kadarıyla çekme lamada ise seçenek fazla. Mesela öne ve arkaya 30x100 (veya 40x100) lama, aralara yine yatay ve dikey dolgu kaynatarak profille yakalamayı umduğum sağlamlığı elde edebilirim gibi geliyor bana. Şase bittikten sonra yüzey silme işleminden de geçmesi gerekiyor.