CNC torna projesi


Himm,, aba altından sopa . Umarız taş yerine gitmiştir.
 
Anladım.

"Ticari nedenlerle bunu söyleyemiyorum" deyince beton harcı bildiğimiz betondan farklı ve söylemek istemiyorsunuz gibi algıladım.

Bildiğimiz çimento betonu öyleyse. Özelliği sadece beton-elyaf olması mı? Elyaf sağlam ama kırılgan bir malzeme. Uzun vadede stres altında kırılma/kopma yapar mı diye merak ediyorum. Çimentonun kendisi de kırılgan. Esnek değil ama kırılgan. Onun da stres altında dayanıklılığını merak ediyorum.

Türkiye'de yaygın olmayan (daha doğrusu hiç bilinmeyen) "cement plasticiser" denen bir toz var. Çimento harcının içine katıyorlar. Çimentoyu bir nevi epoksi kıvamına getiriyor. Biraz yumuşatıyor yani. Böylece betonun kırılganlığı azalıyor. Cnczone forumunda bir kişi denedi ama projesi bitmedi veya yarım bıraktı diye hatırlıyorum.
 

Zaten tüm formülü yazdım..
Sika beton bütüm sıvısı.. Bu betonu sıkı tutmaya yarıyor bi kovası fazla fazla yetiyor10 15 lt civardır..elyafta. Sıkılıkla birlite birbirileri arasında mekanik bağlama olarak kullanılıyor... Bunları uygulandın mı hata yapma fazlalık birakma beton kaya gibi oluyo vede çok zor kırılıyor.. İlkinde hatamızı hitli ile fazlalıkları temizleyerek gidermiştik..
Stres altında beton çatlamak istiyor ama içindeki demir veya elyafla bütün durması sağlanıyor

Beton özellik katan cok kimyasal var..ne istediğin nerde kullanacağı çok önemli..

Birde mermer tozu uygulaması var... O epoxy baya yakındır...

Yeter bu kadar ticari sır.. Ne yapacaksınız bu kadar bilgiyi cnc ce mi yapacaksınız..[emoji6] [emoji6] [emoji12] [emoji12] [emoji1]
 
Yurt dışında epoxy gibi kalıp içine. Çelik yapı ile beton dökülüp yapılan cnc ler cok var ve gerçekten cok rijitler..

özellikle tablalarda granit kullanımı doğal tasın ne kadar verimli bir makina elemanı olduğunun kanıtı..
 
Sadece elyaf değil.

özelliği içinde sikanın bütüm beton sıvısı ve özel elyaf olması gerekli

İnşaat demiri, beton teli ve elyaf hepsi donatı türleri. Beton sadece basınç gerilmelerini karşılayabilir. Betonarme yani donatılı beton ise ilave olarak çekme gerilmelerini de karşılar.

Elyaf malzemeyi hiç kullanmadım ama sandığınız kadar kırılgan olmaması gerekir, kısa ve ince lifler ve çekme gerilmelerine karşı çalışacak
 
Son düzenleme:
Elyaf konusu;

Elyaf hangi formlarda var bilmiyorum. Bildiğim kumaş şeklinde olanı.

Bir kalıp hazırladık. İçini demir ve tel ile donattık. Bu kalıba dökülecek betonun (veya karışım olarak her ne kullanılacaksa) yarı akışkan olması lazım ki donatının aralarını doldurabilsin, donatı etrafında boşluk kalmasın. Eğer malzemeye elyaf eklersek akışkanlığı azalacak. Bu durumda araları nasıl dolduracak? Torna şasesi örneğinden gidersek hazırlanan kalıp dar ve donatıdan dolayı sıkışık olacak. Elyafın toz formunda olması lazım ki malzeme akışkan olsun ve doldursun. Var mı böyle bir elyaf?
 
Gene beton ekipmanlarında kendiliğinden yığılma sağlayan kimsayalı eklersen..beton söktüğünde titreşimede gerek kalmaz..

Elyaf etkileyen bir sey değil beton gene akışkan oluyor sadece avucuna aldığında akışta birbirini tutarak avucundan kaydığını görebiliyorsun..
 
Elyafı bez gibi düşünmeyin, ince ve kısa lifler ve beton hazırlanırken tel tel dağılacaktır;

http://betonfiber.com/eton-elyafi-nedir/
http://www.elsanelyaf.com/elyaf.html

Betonun kolay yerleşmesi için "akışkanlık artırıcı" katkılar var.

İnşaat demiri betonarme binalarda hesapla bulunan çekme gerilmelerinin olduğu bölgeye yerleştirilir. Makina gövdesinde ise, büyük bir bölümünde farklı momentler ve buna bağlı basınç ve çekme gerilmeleri oluşacaktır. Bunun anlamı hesap yapılmamışsa inşaat demirinin her yere konması gerektiğidir. Örneğin bina kirişlerinde çekme uç kısımları hariç alt tarafta oluşur. Eğer makinanın kesiti büyükse inşaat demiri kolaylıkla yerleşebilir. Dar kesitli ve şekilsiz ise inşaat demiri yerine beton teli kullanılabilir. Beton teli her yere homojen dağılacağı için, çekmenin nerelerde oluşacağını bilmenize gerek kalmaz, her yerde çekme kuvvetleri karşılanmış olur. Elyaf ve inşaat demiri bir arada kullanılabilir. Beton teli ve elyafın bir arada kullanımını bilmiyorum danışılabilir, kullanım amaçları birbirine yakın.
 
Son düzenleme:
Kardrşim tüm ticari sirları ifşa oldu yahu[emoji6][emoji6][emoji14][emoji14]
 
Ne sırrı yahu. Ekmeğini elinden mi aldık? : )
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…