CNC torna projesi

Abi babamla malumun üzere pek anlaşamasam da bilgisi tecrübesi dehşetül vahşettir. Döküm tecrübesi, Dökümün kalıplama tecrübesi, onu işletme tecrübesi bu konulara olduğunca hakimdir. Döküm gıcık iştir her işi herkese yaptıramazsın ama babam varsa işin içinde kenara çekilip izleyeceksin

Laf olsun diye değil gerçekten pik döküm konusunda yardımcı olabileceğimiz için önerdim. Suat Abinin bu makine üzerine ne hassas olduğunu biliyorum o yüzden yapıyo madem tam yapılmış olsun.
 
Kötü niyetle okursan kötü yawrumlarsın sonra için kabarır ıvırla zıvırla uğraşırsın..ben iyi niyetle okuduğum için süpersin dedim..
 
Hadi ordan. Adamın golüne alkış tutacağına sen de bir şeyler yazsaydın ya.

hımm. Enteresan. Çok pratikmiş. Bilmiyordum. Teşekkürler.


Ben bir garip yazılımcıyım. Sanayiyle pek içli dışlı değilim (takım taklavat aldığım esnaf dışında). Döküm işini hiç bilmiyorum. Dökümcüleri de arayıp bulmak, bulunca konuşup anlaşmak lazım. Döküm için benim yapacağım tasarımın detay sınırı ne bilmiyorum. Yani dökümcü benim ahşaptan yapıp götürdüğüm taslağın kalıbını çıkarabilecek mi? Yoksa kutu gibi basit bir şey yap getir mi diyecek. Bunlar gözümde çok büyüdüğü için evde kendi kendime yapabileceğim bir makinenin projesine başladım.

Yine de sen söyleyince epoksi/beton yönteminden daha kolay ve sağlam olduğu dank etti. Denemeye değer. Demirin kilosu 2 liraysa 100 kilodan 200 lirayı geçmez. Çok değil bana göre ama acaba kalıp için de ayrıca para alıyorlar mı?

Suat bey senin yeni forumdaşlarımız gibi gördüm...Az bilgi veriyorsun..
Bi soru sormuştum..hareket alanın ne diye sormuştum... Ölçüler bellimi
Puntalar arası 1 metre. Raylar arası boşluk tahminen 150mm. Dairesel çalışma kapasitesi 200mm civarında olacak.
 
Kalıp maaliyeti+döküm şeklinde fiyatlandırma yapılır. Kilosu da 2 TL değilde 5-6 TL olarak düşünmeli. Fiyat olarak söylediğim rakamlar tahminidir. Artı eksi değişir. Çizimi önce kaba taslak yaparsan abi dökümcü ile görüşürüm. Onlardanda bilgi alırız. Ona göre sende değğerlendirirsin.
 
Suat bey size bir yöntem söylim hem ucuz olsun hemde rijit...
Özele gel..


Puntalar arası mesafe biraz uzun değil mi
 
Sanırım konuda bahsedilen elyaflı prüzsüz çimento bu konuya epey geri kalmışım ancak okudum
 
Fiber beton elyafı. Hatta bir de bunun içine geosentetik file gerseniz tonla yükü kaldırır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…