CNC torna projesi

Süpersin 50x100 profil i 10mm istiyorsan lama alıp kaynatacaksın... Zaten kensiside diyoki 5mm et kalınlığında kalıyo ..... O ölçülerde profil büküm radüsleri kurtarmaz.. Elzemse kaynatacak baba.....
 
Anlatabildim mii???

Yada 10mm kalınlık ta şaçı kesip L yapıp ... Bi letide yiters yapıp kaynatacak..kutu olacak..
 
L, I veya U gibi hazır profiller kullanılabilir mi? 10 mm et kalınlığında bulunabilir.

Kaynak işini azaltır, fabrikasyon olan kısımlarda (L'nin köşesi gibi) hassas birleşim sorunu yaşanmaz.

I profilin yanlarına lama kaynatılabilir. I'nin ortada ve içerisinde kalacak kısmı ile rijit bir profil elde edilebilir.
 
Son düzenleme:
Benim amacım şaseyi mümkün olduğunca ağır ve etli yapmak çünkü makine biraz büyükçe. Büyük derken CNC tornaya göre büyükçe. Uzunluğu 1.5 metre.

Eğer kalın etli dikdörtgen profil bulabilseydim öne ve arkaya birer sıra, aralarına da yatay ve dikey profil kaynatarak rijit bir yapı elde etmeyi hayal ediyordum. Öyle görünüyor ki bu olmuyor.

Gördüğüm kadarıyla çekme lamada ise seçenek fazla. Mesela öne ve arkaya 30x100 (veya 40x100) lama, aralara yine yatay ve dikey dolgu kaynatarak profille yakalamayı umduğum sağlamlığı elde edebilirim gibi geliyor bana. Şase bittikten sonra yüzey silme işleminden de geçmesi gerekiyor.
 
Düz yassı dikdörtgen de I harfine benziyor : )

Ben şunu kastediyorum:

 
I gibi.

Kastım malzeme konusunda esnek düşünülürse (sadece lama yerine) sonuca belki daha kolay ulaşılabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…