gumush
Üye
Merhaba ,
CNC yapimi sirasinda sahip oldugum masanin yeterli gelmeyecegini fark ettim. Simdi yeni masa arayisim basladi. Ayni ihtiyaci tornam ve freze icinde duyuyorum.
Alternatiflerim
seklinde oldugunu dusunuyorum.
Demir
Sigma
Ahsap
Altlarina tekerlek iyi olurdu ama demir icin montaji zor sigma icin kolay ancak titresimi stabiliteyi nasil etkiler emin degilim.
Birde tekerlek olmasa bile yukseklik ayarli ayaklar harika ama pahallidir tahminim.
Ayni ihtiyaci torna icinde duyuyorum. Normal bir masa uzerinde calisiyorum. Hem masa kotu durumda hemde bu sekilde temizlemesi daha zor. Oysa alti acik bir sistem olsa daha kolay olurdu.
Kaynak makinem yok. Yapmayi bilmiyorum. Ama ogrenmek isterim { hersey boyle basliyor zaten }
Sizin kullandiginiz cozum nedir ?
Bu konuda onerileriniz olabilir mi ?
CNC yapimi sirasinda sahip oldugum masanin yeterli gelmeyecegini fark ettim. Simdi yeni masa arayisim basladi. Ayni ihtiyaci tornam ve freze icinde duyuyorum.
Alternatiflerim
- Ahsap (masif cam vs )
- Sigma profil
- Demir profil
seklinde oldugunu dusunuyorum.
Demir
- ucuz
- agir , stabil
- montaji zor ( kaynak yapmak gerekiyor )
- sokulemeyecegi icin tasimasi zor ( kapidan bile cikmayabilir )
- sogutma sivisi plani icin kaynakla havuzu yapilabilir
Sigma
- pahalli
- stabil
- montaji kolay ancak iyi planlamak boyutlari ona gore kestirmek vs gerek.
- montaji icin aparatlarini ve sayisini iyi planlamak gerek yoksa surekli sanayiye git dert
- bunun disinda ekstra bir seye gerek duymuyor
- stabil olmasi icin yeterli kalinligi vs tahmin etmek zor
- 4 tane 45x90 ayakmi yoksa 90x90 ayak mi ? ( fiyatida iki kati oluyor )
- Sogutma sivisi dusunulurse o zaman havuzu yapmak ( sizdirmaz )
- TIG kaynagi yapmayacaksam zor
Ahsap
- pahalli
- cok iscilik gerektiriyor
- guzel gorunuyor
- stabilligi tasarimi ?
Altlarina tekerlek iyi olurdu ama demir icin montaji zor sigma icin kolay ancak titresimi stabiliteyi nasil etkiler emin degilim.
Birde tekerlek olmasa bile yukseklik ayarli ayaklar harika ama pahallidir tahminim.
Ayni ihtiyaci torna icinde duyuyorum. Normal bir masa uzerinde calisiyorum. Hem masa kotu durumda hemde bu sekilde temizlemesi daha zor. Oysa alti acik bir sistem olsa daha kolay olurdu.
Kaynak makinem yok. Yapmayi bilmiyorum. Ama ogrenmek isterim { hersey boyle basliyor zaten }
Sizin kullandiginiz cozum nedir ?
Bu konuda onerileriniz olabilir mi ?