Cnc Yapıyorum Yardım Edermisiniz?



evet hocam haklısınız ama yarın değerlendirebileceğim malzeme varmı bakacağım varsa size örnek resimler gösteririm bi analiz yaparız ona göre artık mecburen yeni sistem alacağım. mdf sistemini nasıl yapacağım bilmiyorum şu an tam olarak ama netleşsin onu da halledelim hocam size zahmet.
 

Alt destekli mil için : Şahin Rulman - Alt Destekli Mil SAC Serisi
Alt destekli milin arabası : Şahin Rulman - Lineer Rulman SBR UU Serisi

Üstüme vazife değil ama yardımcı olmak istedim. Kolay gelsin..
 
bunlara alternatif yapacağın L profil ve rulmanlara boşa para verirsin sadece o kadar ondan öğreneceğin tecrübeyi burdan sana zaten söylüyoruz boşuna uğraşma..
 
Araştırma Sonucu

Gijon

M8 - 2 TL
M10 - 3 TL
M12 - 5 TL
M14 - 6 TL
M16 - 7 TL

Bu aşamada mecburen bunu kullanacağım torna makinesi eski olduğu için 30 cm üstündeki ölçülerde sapıtıyormuş. Trapez vida yaptıramadım hazır da bulamadım. Onun haricinde gerek somunla gerek delrin ile olan tüm işlemler tornada yapılabilecek aparat somun vs. hepsini yaparım dedi.

Herhangi bi mil bulamadım alt destekli değil düz mil dahi bulamadım Rulmanı sipariş ile getiriyorlarmış. yani mil işine uygun bi çözüm bulamadım Mil olarak standart çelik veya alaşımlı sağlam bi mil bulsam onun üzerine sadece rulman alsam sizce nasıl olur?
 
[MENTION=133783]asenyurt[/MENTION] Haklısın hocam ancak alternatif arıyorum. Pek bütçe ayıramıyorum elimde olan fırsatları değerlendiriyorum. mesela torna ile olan işlemlerim de sıkıntı yok. mil için alternatif.
 
Trapez vida için şimdi birini aradım fiyat aldım ankara 2 metre trapez 16mm 4 hatve 80 TL dedi
 
kazım hocam gerekeni söylemiş.
sana şöyle öneri yapıyım:
trapezi ve vidalı mile o kadar para verme..
gijon al fakat gijonu paslanmaz çelik al. metresi 10 tl m8 gijonun. ordan arttırdığın para ile üstüne az daha koyarak şahin rulmandan 16mm alt destekli mill ve kare arabalardan alırsın..
şuan için senin yapacağın en mantıklı adım bu olur.
ilerde trapeze geçersen sistemin sadece delrin ve gijonları değiştirmek kalır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…