Öncelikle gösterdiğiniz ilgi, yardım ve paylaştığınız tecrübe için teşekkür ederim konuyu bırakmadım sürekli araştırma ve düşünme sürecindeyim. Tecrübe olmadığı için ha deyince olacak bir şey değil o yüzden ara ara ama sürekli yardımınıza ihtiyaç duyacağım.
Öncelikle cnc aşamaları ve gereksinim duyacağım malzemeler ve fiyatlarını açıklayacağım.
Kesinlikle Yapılması Alınması Gerekenler
MEKANİK AKSAM
Ölçüler Tahmini (100x60x25)
Kasa:Bu kısımda maliyet yok diyebiliriz sağolsun mobilyacı arkadaşlarım ve @ramerturk hocam yardımcı olacaklarını ilettiler.
Mil Sistemi: Burada kullanacağım malzeme durumlarını tablo ile göstereğim.
Seçenek 1: Alt desteli mil kullanımı
Alt Destekli Mil (3, 75m) 117 TL SBR 16 UU (12 Adet) 90 TL Toplam 207 TL
Seçenek 2: Bu alternatif bir yöntem rulmanlı ancak maliyeti düşürdü açıkcası bu sistemi yapmam gerekiyor ama sizin tecrübenizde. LME 16 UU delrin ile birşeyler düşündüm kafamdan.
İndüksiyonlu Mil (3,75m) 70 TL LME 16 UU (12 Adet) 26 TL Toplam 96 TL
Vida Sistemi: Bunda alternatif düşünmüyorum başlangıç için gijon düşünüyorum 8-10-12-14-16mm hangisi derseniz. ve tabiki @asenyurt hocanın meşur delrin somunu. Başlangıç olarak bunlarla ama ilerde kesinlikle bilyalı mil rulmana geçiş yapacağım. ve etkilendiğim birşey kayış sistemi maliyeti düşük olduğu söylendi ancak yapımı hakkında bilgim yok ve başlangıç için zorlanırmıyım bilemiyorum bu sistem hakkında tecrübesi olan biri varsa bana artısı eksisi ve montajı vs. konusunda yardımcı olabilirmi? ona göre onu da değerlendirmek istiyorum.
8-10-12-14-16 Gijon Paslanmaz Çelik (2 m) 20 TL Toplam 20 TL
ELEKTRONİK AKSAM
Nema 23 3,0A Step Motor (3 Adet) 3 Eksen Sürücü Kartı 24 V 8,3A Power Supply Toplam 315 TL
Ekli dosyayı görüntüle 11628
Spindle Motor Henüz Değerlendirme İmkana Göre @prontobasso hocamın kullandığı makita tarzı bir spindle düşünüyorum.
Genel Toplam: 430 TL
Anormal fiyat var mı?
Düşüncelerimde yanlış birşey var mı?
Kasa:Bu kısımda maliyet yok diyebiliriz sağolsun mobilyacı arkadaşlarım ve @ramerturk hocam yardımcı olacaklarını ilettiler.
Düşüncelerimde yanlış birşey var mı?
Sayılara gelmişken küçük bir istatistik veriyim eğlenceli olsun. makinanın montajında toplamında 218 tane cıvata kullanıldı bu 218 cıvata 60 silindir somun ve 126 standard somun kullanılarak birleştirildi.
Alt Destekli Mil 16mm (3,8m) | 117 TL |
SBR 16 UU (12 Adet) | 90 TL |
SFUR 1605 (1,9m) | 74 TL |
SFUR 1605 Somun (3 Adet) | 89 TL |
Vidalı Mil Yatağı (6 Adet) | 31 TL |
HRJ-C30 Kaplin (3 Adet) | 57 TL |
Nema 23 3,0A Step Motor (3 Adet) | \/ |
3 Eksen Sürücü Kartı | \/ |
24 V 8,3A Power Supply | 315 TL |
TOPLAM | 773 TL |
Spindle, Vida, Somun, Kablo, Kontrol Kutusu Dahil değildir. | |
Ortalama Genel Toplam | 1000 TL |
100x60x30 Cnc Router
Tahmini Maliyet
Alt Destekli Mil 16mm (3,8m) 117 TL SBR 16 UU (12 Adet) 90 TL SFUR 1605 (1,9m) 74 TL SFUR 1605 Somun (3 Adet) 89 TL Vidalı Mil Yatağı (6 Adet) 31 TL HRJ-C30 Kaplin (3 Adet) 57 TL Nema 23 3,0A Step Motor (3 Adet) \/ 3 Eksen Sürücü Kartı \/ 24 V 8,3A Power Supply 315 TL TOPLAM 773 TL Spindle, Vida, Somun, Kablo, Kontrol Kutusu Dahil değildir. Ortalama Genel Toplam 1000 TL
Öyle Yapalım Böyle Yapalım Derken Baktık Olmuyor Ucuz Etin Yahnisi Yenmez Dedi Üstadlar Ne Amaçla Yaparsan Yap. Uzun Ömür Ancak Kaliteli Parçalar İle Sağlanır dediler. Bir çok yöntemin tecrübesini yapmadan öğrendim bilgi, emek ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Umarım en kısa zamanda böyle bi bütçe oluşturabilirim.
bir de üstüne torna fiyatı ekleyin bunu kesinlikle es geçme
çünkü aldığın vidalı milleri kapline uydurmak ve rulman yakalarına uydurmak...
Rica ederiz Serkan, ama ne yazik ki bu is boyle. simdiye kadar cekmece rayi ve gijon kullanarak yapilan sistemler de oldu hemen moralini bozma. biraz daha arastir dusun gereksinimlerini belirle ihtiyacin olan kusursuzluk derecesini belirle. ona gore sunta cekmece yayi gijon ve dremel kullanarak bile cnc yapan insanlar var. olmuyo mu oluyo.
Unutma biz olmaz demiyoruz, iyi olmaz diyoruz. ama iyi kavrami gereksinimlere ve beklentilere gore cok buyuk degisiklik gosterir.