CNC Yapmak istedik . Yardım ..

CNC Hobby Yazdığın zaman gelen sitede sana mil ve kaplin gelecektir eğer parça aramak veya yatırmakla uğraşmayayım diyorsan burası senin için faydalı olacaktır bende oradan okumuştum benimde aklımda CNC yapmak var ama devre kartını işlemek ve delmek için yani çok küçük ve çok hassas olması lazım :)
 
firzen arkadşım benimde amacım ilk önce buydu sonra aklım kaydı daha büyük istedim fiyat arttı ama iyi oldu. hele kartı ve motorları ayarlayabileym :)
 
4 eksenli strafor köpük kesmek için bir cnc yapytık fakat programlarda mach3 ve sheep cam programlarında takıldık bu programlardan farkli programlar varmıdır yoksa daha başka bir yoldan mı gitmemiz lazım yardımcı olurmusu ramerturk
 
4 eksenli strafor köpük kesmek için bir cnc yapytık fakat programlarda mach3 ve sheep cam programlarında takıldık bu programlardan farkli programlar varmıdır yoksa daha başka bir yoldan mı gitmemiz lazım yardımcı olurmusu ramerturk

Benim strafor konusunda fazla bir bilgim yok. Ancak yabancı bazı sitelerde gördüğüm kızdırmalı tel ile kesim yaptıkları, özel bir programları vardı sanırım.

Mechanika 10.

Bu adreste bir örneği var. 4 eksen olayını tam anlayamadım biraz daha açıklarsan Adresteki örnekleri incelersen faydası olur sanırım.

Benden daha bilgili ustalar var onlarda yardım eder sanırım. Kolay gelsin.
 
Ben kart kısmında değilde mekanikte biraz sorun yaşacağım diye düşünüyorum benim elimdeki motorlar 1.8NM bu endüstriyel tip bir step motor aslında büyük yazıcı tamir eden dükkanların hepsinde bulunabilecek motorlar :) Ben ordan aldım en azından :)
ama çok hassas olsun küçük olsun bana yeter yani 1000cm2'lik bir kart işlemesi yapabilirse ne ala bana :)o yüzden çok hassas olması lazım ve diğer sorun şu ki ben yüzey montaj lehimi yapacağım yani kullanacağım matkap ucunun max 0.5mm veya en yüksek 1mm olması lazım.Bunun içinse lazer kullanmayı düşünüyorum 20mWlık. Bu lazeri kondansatörler vasıtasıyla eğer güçlendirme yapabilirsem bakır plakette yakma yönteminin daha rahat olacağını düşünüyırum ama şimdilik dediğim gibi daha araştırma aşamasında :) Yani vizeler bitsin yazın başlarım temennim bu :)
Peki hiç kamera ve referans noktası belirlemek için kamera koymayı düşündün mü?
Benim tavsiyem kesinlikle yapman emin ol çok işine yaracaktır.Bak referans noktası sıfırlama yapmak için lazer kullanrısan diverjans hesabından hata oranın 0.05mm olacak kadar düşüyor.
kamera ise eğer tabi istersen kullanma konusunda yararı şudur. Tezgahını kapalı kutu gibi yaparsın içine bir fan birde kamera koyarsın adım adım izler yaptığı işlemleri kayıt edersin.Senin yararına :)
 
0.5mm matkap ucu pcb işinde "odun" gibidir.
Özellikle delik içi geçişlerde 0.2m.
Zaten smd de delik işi az.
Mach3 ile ve küçük bir ek ile kamera takarsan plaketi "eğri-gönyesiz" bile bağlasan kamera+laser pointer ile 2 delik tanımladınmı gerisini o hesaplar.
Pcb kazımak için cnc sadece merak gidermek için .
Yoksa pek uygun değil.
Süre uzun .
Laser yazıcı + reklam kağıdı + laminatör + asit = mükemmel sonuç 10 dakika- hemde istersen çift yüz-büyüklük ne olursa olsun...
Varsa delikler için cnc ideal.

20mW ile ancak kibrit yakar balon patlatırsın...

Gıcıklık olsun :

[video=youtube;eSStzkYWYFg]http://www.youtube.com/watch?v=eSStzkYWYFg[/video]
 
Son düzenleme:
Gıcıklığa devam :

[video=youtube;mzmjGz0_joM]http://www.youtube.com/watch?v=mzmjGz0_joM[/video]
 
byük işlere şimdilik girmemeye çalısıyorum :)
 
Sana değil @firzen e çatmıştım.:rolleyes:

Küçük hayal kurma...
 
Küçük hayal kurmuyorum fakat yapabileceklerim sınırlı :)

pardon yanlış okumuşum :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,738
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst