bu fonuc dediğin fanuc galiba ??
sezkur da dediğin setscrew sanırım
kaplinle falan uğraşma eti dolgun bir su hortumu al motor milinin çapı kadar iç çapı olsun. hortum fazla esnek olmasın. amaç sadece milin sağa sola hareket edecek kadar esnemesidir. bir kelepçe motor miline bir kelepçe de 8mm lik (yada ne kullandıysan) vidalı mile sıkıca bağlarsan hiç sıkıntı olmaz...
Yanlış anlama olmasın.
-Mach3 ücretsiz değildir.
-Linkteki kart RS232 değil LPT portundan bağlantı kurmaktadır.
-Bu kart sürücü devresi ile aynı değil, step sürücülerin bilgisayara LPT portundan bağlanabilmesini sağlayan bir Interface yada kontrol kartıdır. Bu kartı aldığınızda mutlaka step sürücüde almanız lazım.
-TB6560 alırsanız Step sürücüye yada başka bir karta ihtiyacınız yoktur. Direkt step motorları sürebilirsiniz.
-2 NM altında motorla MDF kasayı hareket ettirmeye çalışmak Murat 124 ile 2 tonluk yükü çekmeye benzer.
1.85NM 23STH76-2808
bu motordan daha düşük motor almayın yada daha sonra forumda CNC mi nasıl hızlandırabilirim diye konu açmayın. Aslında bu motorda yeterli değil ancak maliyeti en düşük olan nispeten idare edebilir diye bunu verdim örnek.
Kolay gelsin...
paralel-seri-unipolarda motorun akım değerleri ve tork değerleri değişiyor,unipolarda en düşük tork elde ediliyor,benim kartta bipolar bağlama imkanım yok mecburen unipolar bağlıyorum, gerçek tork ve akım değerinde çalıştırabilmem için bişey yapabilir miyim acaba Ramertürk?
yav bizim güvenlik görevlisi bakım kısmını aramış , amirimize şöyle demiş , faruk diye biri geldi cnc ye bakıcakmış demiş
sonra bizim amir yav fanuc firması olmasın diyince adamda, heh işte o firmada geldi demiş
neyse toparlaman iyi oldu , fanuc fazla arıza yapmadıgı için ismini bile unutmuşumcnc yapıcam diyen arkadaşlara duyurulur reklam gibi oldu ama napıyım iyi iş yapıyor onlarda
Fanuc , mach3 ün yamuk gibi olanıdır...robot kolu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?