akg
Katılımcı Üye
aslında küçük bir farme ve arduino ile yeni bir makine yapmayı planlıyordum ama geçici olarak mevcut cnc de kullanayım dedim tabi lazer işinde tecrübe edinmek çok daha önemliymiş hangi hızda nekadar güçle hangi malzemede ne sonuçlar alınır bunların hepsini deneyip biryerlere not etmek gerekiyor sanırım buda bolca deneme demek tabi şimdi aklıma takılan birkaç konu var
1-)akz 250 de pwm ve +5v yi 1K dirençle birleştirince gnd ile birlikte 0-5v arası voltaj elde ediyoruz spindle full de 5.18v gibi ölçüyorum fakat lazerin ttl+ ve - sine bağladığımda ölçtüğüm değer fullde 1.6v bu normalmidir.
2-)lazerin gücünü ölçebilecek teçhizatım yok bende sürücüden dioda giden kısımdan spindle fullde akım ölçtüm 1.15 ile 1.2A arası değer okudum yani buna göre güç W=12v x 1.2=14.4 w bu hesaplama mantığı doğrumudur.
3-) lazerle resim işlemek için tavsiye edebileceğiniz program varmıdır ben birtane buldum ama mach3 te işlerken lazer açma kapamalarda duraklayarak işliyor sabit hızda ilerlemiyor aslında videolarında sabit hızlı işleyerek ilerlediğini gördüm bizim karttanmı kaynaklanıyor acaba diye düşündüm ama arduino uno ve cnc shield ile yapıyorlar.