Dolgudan sonra zımpara yapılıyor. Ama malzeme pvc gibi olmadığından kalından inceye güzel zımparalıyorlar. Sonra üstüne bir son kat lake ayna gibi çıkıyor.
Lake mobilyalar bu şekilde yapılıyor. Fotoğraflar ekte.. Makro çekilmeyecek ama 4k video olur muhtemelen. Yüzeyin parlaklığı ışığın yansıması vs kullanılacağından mükemmel düzeyde bir yüzey gerekiyor.
Tekrar şöyle anlatayım. Ekteki modeli MDF'den işlediğinizi düşünün. Daha sonra bunu lake mobilya yapan adama veriyorsunuz. Adam önce buna dolgu astar atıyor. Zımparalıyor bir daha dolgu astar atıyor. Zımparalıyor hata yoksa devam hata varsa bir kat daha dolgu astarı atıyor. Sonra yine zımparalanıyor.1600'e kadar zımparalanıyor. Sonra son kat lake vuruyor. Bu lakeyi parlak, yarı parlak, ipeksi mat vs seçebiliyorsunuz. Usta elini maharetli ise sıfır model bir arabanının yüzeyi gibi bir yüzey elde ediyorsunuz.
İşte ben bu süreçte MDF yerine bahsettiğim PVC gibi malzemeyi kullanmak istiyorum. Çünkü 1.5mm delikler vs olan tuş yerleri olacak. İç kısımlarını havuz boşlatacağım. Eğilmemesi gerekiyor. MDF'de bu kadar ince malzemede eğilmemesi mümkün değil. O sebeple pvc olur mu diye araştırıyorum.