CP343-1 Kartı

korfez_

Üye
Katılım
26 Mar 2007
Mesajlar
472
Puanları
1
CP343-1 kartı kullanarak et200s yi bağlamak istiyorum fakat bütün uğraşılarıma rağmen HW de cp-343 den çıkan bir master ağı yani et200 ü asacak bir ağ oluşturmayı başaramadım. Acaba ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
HW config de cp 343-1 PN seçiliyken insert menüsünde Profinet IO sistem seçeneği pasif gözüküyor resimdeki işlemi nasıl yapabilirim?
 
Son düzenleme:
Merhaba,

Benzer sorunu ben de yaşamıştım. Her CP343-1 kartına PN Master hattı ekleyemiyorsunuz. 6GK7343-1EX30-0XE0 kodlu bir CP343-1 kartına ekleme yapabiliyorduk ben sorunu o şekilde çözmüştüm.
 
teşekkür ederim titus sizin cevabınızdan sonra kütüphanedeki tüm cp-343 leri tek tek denedim ve yazdığınız gibi sadece
6GK7 343-1EX30-0XE0 ile 6GK7 343-1EX21-0XE0 kod numaralı olan modüllerde prifinet IO sistem aktif oluyor diğer modüllerde olamıyor, modül seçiliyken altta yazan açıklamaları karşılaştırdım ve bu modüllerle diğerleri hakkında yazılan açıklamalar aynı olmasına rağmen neden sadece bu iki modül dışında IO sistem ekleyemiyoruz buna bir türlü anlam veremedim. Mutlaka gözümüzden kaçan bir ayrıntı olmalı diye düşünüyorum. Bu konu hakkında özelliklede cp 343-1 lean modülüne ET200 asmayı başaran arkadaş varsa lütfen yardım etsin. Teşekkür ederim.
 
Merhaba,

Siz bir CPU'ya Profinet hattı ekleyebilirsiniz çünkü CPU'ların PROFINET IO-CONTROLLER desteği vardır. Aynı şekilde CP kartlarında da Profinet hattı eklemek isterseniz PROFINET IO-CONTROLLER desteği olması gerekir.

Size tavsiyem Hardware Catalog altındaki tanımlamalara çok güvenmeyin, Siemens Industry IA/DT/BT Service&Support - Automation Service, Automation Support, Simatic Service, Simatic Support, Technical Support, Technical Consulting burada CP343-1 kartının açıklaması var ve dediğim gibi PROFINET IO-CONTROLLER desteği açıkca vurgulanmış durumda.
 
arkadaçlar bendede 343-1 lean kartı var
bu kartla plc pc arası bağlantıyı çok rahat sağlayabildim ancak diğer plc ile haberleşme sağlayamadım.
konu hakkında çalışma yapan varsa yardımını bekliyorum.
local partner ayarını tamamlayamıyorum. partner plc den local olanları seçebiliyorum ancak local olandan partner olanı seşemiyorum. geçerli ağın olmadığını söylüyor. lütfen yardım
 

Forum istatistikleri

Konular
129,151
Mesajlar
923,701
Kullanıcılar
451,486
Son üye
ibrahimekdi

Yeni konular

Geri
Üst