Servet bey aslında abuk sabuk işe yaramaz bir cihaz gibi gözüken bu konuda siz farkında olmadan oldukca güzel açıklama yapmışşınız.Bu konuda birşeyler yapmak için öncelikle tesla bobini,endüksiyon bobini gibi ön bilgilerin gerekliligi ortaya çıktı.En azından bununla ilgili birşeyler yapmaya çalışırken işe yarayacak bilgilere de ulaşabiliriz.
Belkide benim boş zamanımın bol olmasıdan kaynaklı ilgimi çeken konularda oldukca meraklıyım vede oldukca fazla faydasını gördüm.(öteki tarafta lazım olur diye ögrenmeye devam
)
Bazen alaksız boşuna ögrenilmiş gibi gözüken bilgiler omadık zamanlarda çok işe yarıyor.
Mesala bu cihaz görselligin yanında bana ozon üretecek bir cihaz,manyetiklenmeyi önleyecek bir cihaz veya elektrostatik boyamada kullanılabilecek bir cihaz gibi gözüküyor.
En azından yapmasak bile nasıl yapılmış olabilir konusunda tartışsak belki birgün işimize yarayabilir.
Bence kestirip atmamakta fayda var.Malum bilgi paylaştıkca artan tek şey.Belki bilgisi olanların fikri bizleride aydınlatır.