düşük devirli güçlü motor

S.a sayın ustalarim aç kapa yapabilen çok düşük devirli asenkron motor arıyorum kullanacağım yer 40-20 kapak açıp kapama için kapak üzerine 5 sensör olacak istediğim kadar açabilmek için yalnız motoru bulamadım cok yavas calisacak motor fikirlerinizi bekliyorum saygılar

çok yavastan kastınız düşük devir mi

sürücü ile devir ayarı yapabilirsiniz ancak çok düşük devire ayarlarsanız motor asırı ısınır ve yanar,

en iyisi redüktör kullanmanızdır

buna el olarak tork motoru adı verilen bir motor türü mevcut,nette arastırma yapın istediginiz özelliklere sahip olup olmadıgını görebilirsiniz

Böyle bir uygulama için uygun bir mekanik aksamla klima santrallerinde kullanılan damper motoru kullanabileceğinizi düşünüyorum. Bu motorlar 90 derece hareket ederler. Çeşitli güçlerde bulunabilir. Ve oransal olarakta konumlandırılabilir. Çok hızlı harelet etmezler sizinde söylediğiniz gibi. Çeşitli video sitelerinden çalışma videolarını izleyip bu süre hakkında fikir edinebilirsiniz.

Aktüatör motoruda yerine göre kullanılabilir.

Artık size en uygunu hangisi olduğuna karar vermelisiniz.

Böyle bir uygulama için uygun bir mekanik aksamla klima santrallerinde kullanılan damper motoru kullanabileceğinizi düşünüyorum. Bu motorlar 90 derece hareket ederler. Çeşitli güçlerde bulunabilir. Ve oransal olarakta konumlandırılabilir. Çok hızlı harelet etmezler sizinde söylediğiniz gibi. Çeşitli video sitelerinden çalışma videolarını izleyip bu süre hakkında fikir edinebilirsiniz.

Aktüatör motoruda yerine göre kullanılabilir.

Artık size en uygunu hangisi olduğuna karar vermelisiniz.
teşekkür ederim bilgiler için aktüatör motoru olur gibi gözüküyor yalnız tozlu ortam ve tahminen 15 ton yük kapak üzerindeyken ileri geri yapabilirmi bilgi verebilirmisiniz

40 - 20 ölçülerini verince bu motora sizi yönelttim.

Ancak 15 ton yük deyinceişler değişiyor. Malesef öneride bulunduğum bu ürünler bu yükü kaldırmaz. Size redüktörlü motor lazım. Ancak açı kontrolü için veo noktada durması için fren tertibatlı bir sistem kurmak lazım. Detaylı düşünüp irdelemek lazım.

40 - 20 ölçülerini verince bu motora sizi yönelttim.

Ancak 15 ton yük deyinceişler değişiyor. Malesef öneride bulunduğum bu ürünler bu yükü kaldırmaz. Size redüktörlü motor lazım. Ancak açı kontrolü için veo noktada durması için fren tertibatlı bir sistem kurmak lazım. Detaylı düşünüp irdelemek lazım.
kusura bakmayın ben 2 hp motor düşündüm gerekli redüktör işi torna attölyesinde tasarlanır sanırım

Kapak menteşeli olarak mı açılıp kapanacak yoksa kapak tüm olarak yukar aşağı haraket edecek veya ileri geri gidecek bunu açıklayın . hangisi olursa olsun rediktörlü frenli sistem şart.
kapağın ağırlığına ve açılıp kapanacak hızına göre rediktör seçilir sonra Elektrik motoru seçilir.
bu işler mühendislik işlerdir.

Kapak menteşeli olarak mı açılıp kapanacak yoksa kapak tüm olarak yukar aşağı haraket edecek veya ileri geri gidecek bunu açıklayın . hangisi olursa olsun rediktörlü frenli sistem şart.
kapağın ağırlığına ve açılıp kapanacak hızına göre rediktör seçilir sonra Elektrik motoru seçilir.
bu işler mühendislik işlerdir.
ileri geri calisacak

sn Teknisyen063 ne yapmak istediğini açıklar ve detaylı bilgi verirseniz belki yardımcı olabiliriz.
hububat alim noktasında kullanılmak üzere bir ürün dökülen havuz şeklindeki çukur (bir nevi huni ye benzer ) bir yapı altında bir helezon var biz saat/ton olan van ayi manuel olarak açıp kapatıyoruz bunu Elektrik sel olarak yapmayı düşünüyorum umarim anlatabilmisimdir

Forum istatistikleri

Konular
129,825
Kullanıcılar
452,647
Son üye
maliksyln

Yeni konular

Geri