Global34
Katılımcı Üye
Yersen kirshen AlmanyaKlasik türkiye.
Sayaç onların kablo bizim.Saçma sapan işler.
Yersen kirshen AlmanyaKlasik türkiye.
Sayaç onların kablo bizim.Saçma sapan işler.
Bıçaklı sigorta ile gecikmesiz tip elektromanyetik bir kesicinin kullanılması arasında fark var mı? Kesim karakteristiği olarak manyetik açma daha hızlı olur sanırım, tekrar kullanım ile de, elektriksiz kalma durumu azalır. Kısa devre durumu devam ediyorsa, o zaman fark etmese de.Bu nedenle saha dağıtım panolarında her abone için bıçaklı sigorta vardır.
Bu nedenle kofra panosu direk üzerine konulmalıdır.
Abone kablosu aboneye ait olduğu için bir elektrikçiye çektirilir. Dağıtım şirketi de gelir çamaşır ipi gibi çekilmiş kabloyu direğe bağlar.
Bahsettiğiniz arıza durumunda kablonuz direkten çamaşır ipi gibi direkt çekilmişse çatır çatır yanar.
Bahsettiğiniz türden bir çok sebeble yanmış kablo gördüm. Yapıdaki cihazların zarar görmesi de cabası.
Usta arkadaşlar kafama bir soru takıldı, müstakil evde yaşıyoruz , bahçedeki elektrik sayacına giden ana hat kablosu (direkten gelen kablo) herhangi bir sebepten dolayı darbe alır su teması olur delinirse vs, ne gibi kötü sonuçları olabilir? Evin içindeki sigorta kutusunda akım koruma rolesi var
Dağıtım şirketinin saha dağıtım panosundan bahsediyoruz arkadaşlar bir malikanenin yada villanın hususi besleme panosu değil bu.Bıçaklı sigorta ile gecikmesiz tip elektromanyetik bir kesicinin kullanılması arasında fark var mı? Kesim karakteristiği olarak manyetik açma daha hızlı olur sanırım, tekrar kullanım ile de, elektriksiz kalma durumu azalır. Kısa devre durumu devam ediyorsa, o zaman fark etmese de.