d.c röleler

sinan__

Üye
Katılım
6 Kas 2008
Mesajlar
148
Puanları
1
arkadaşlar,10 adet ankesörü gece belli bir zamandan sonra işlevsiz hale getırmek istiyorum.telekomla irtibata gectım bunun santral yardımıyla yapılamayacagını soyledı yanı boyle bır özellik yokmuş.benım yapmam gerektı sonunda.bendede soyle bır dusunce var.bunu zaman saatıne baglayacagım kontaktorlere,telefon hatlarının bırer ucunu kontaklarına baglamak suretıyle kontaktorun enerjısını zaman saatı vasıtasıyla kesıp gerı vererek yapmayı dusunuyorum.ama zannımca burdakı manyetık alandan dolayı parazıt olusacak.bu olayı daha kucuk roleler yardımıyla yapabılırmıyım?yapılırsa eger nasıl bır role almam lazım.12v yada 24 volt d.c ile calışan rolelerle yapabılıtrmıyım.rolelerle ilgili bılgısı olan arkadaş varsa acıklama yaparsa sevınırım.tesekkurler sımdıdden.
 
bu konuda yardımcı olacak kimse yok galiba?
 
tabiki kullanabilirsiniz fakat 12-24 volt tipi rölelerin ayak sayıları kontaktörlere göre azdır bu yüzden birkaç cihaza 1 röle kulanacağınızdan hem maliyet hemde işçilik yüksek olacaktır.ayrıca 220 volt AC gerimi 12-24 volt DC ye düşürmek için bir güç kaynağı edinmelisiniz.
 
Merhaba. Tabiki istediğiniz rölelerle olur. Zaten böyle bir uygulama için kontaktör kullanmak sanırım uygun olmaz. Hem boyut hem de güç açısından. Bunun yerine aşağıdaki resimdeki gibi 5V minyatür röle kullanarak daha kolay ucuz maliyetli çözersiniz. Her rölenin 2 adet adet NO kontağı var. 5 adet röle ile dediğiniz 10 adet telefonu devreden çıkarıp alabilirsiniz. Kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,927
Mesajlar
921,748
Kullanıcılar
451,094
Son üye
ulbeya

Yeni konular

Geri
Üst