Daire sigorta panosu

kaçak akım rölesi tesisatınız ( kablolar ) uygun olsa dahi binanın topraklaması yoksa çalışmaz iş görmez
Temas gerilimi sonucu olan çarpılma da yine kaçak akım rölesi atacaktır . Bu durumda kazık !!!! vazifesini sevgili insan görecektir . Hiç yoktan iyidir diyeceğim bunu demesi de ayrı bir utanç .
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
harcayacak paranız ilgilenecek vaktiniz var ise ehliyetli bir elektrikçi elinin degmesi gerektigini düşünüyorum 30 yıldır bakımda yapılmamıştır oraya ALLAH muhafaza teknoloji ve gün geçtikçe artan elektrik yükleri malum bence reel olarak oraya müdahale edilmesi lazım .
 
Söz konusu pano bina girişinde değil sanırım daire içi dağıtım panosu. Şimdi şöyle bir sıkıntı var topraklama kablosunu sadece panoya götürmek işinizi çözmeyecektir. Panonun içerisine getirme kısmı basit önemli olan evdeki tüm prizleri topraklı prizle değiştirip hepsine ayrı ayrı topraklı priz kablosu çekmeniz gerekiyor ki bu profesyonel bir yardım gerektirir. Ayrıca elektriğe olan merakınız sevindirici fakat bu işi ilmen ve sadece fısıltı ile yapan bir çok elektrikçi dolu piyasa. Şu gerçek var ki topraklama yapmak için sadece toprağa bakır bir kazık atmak yeterli olmuyor. Topraklama yaptığımızı sanıyoruz ama asla topraklama düzgün çalışmıyor. Bir binada insan hayatını korumak için en önemli şey topraklamadır. Kaçak akım şalterini taktırmak gerekir yalnız unutmamak gerekir ki sadece kaçak akım insanı korumuyor. Kaçak akım yapısında bulunan troid bobinden geçen akımlar eşit olduğunda çalışmıyor. Resimdeki bağlantıların şekil verilmeye ihtiyacı var. Söz ettiğiniz sigortada nötr kesicili normal sigorta yangına karşı korur. Faydalı malzemedir ama tek başına pek bir işe yaramaz. Güvenlik için; yıldırma karşı parafudur+kaçak akım rölesi+sigorta+topraklama hattı ve tavsiyemdir trimbox kullanmanızı öneririm. Unutmayın elektrik her zaman direnci az olan yolu tercih eder. Eğer topraklamanız yoksa sistemde direnci en az olan vücudunuz olabilir.
 
İptidai olarak da olsa bir topraklama ile kacak akim rölesi iş görür . Tabi saksıya çivi tavsiye etmiyorum iptidai derken .

Sn @Under Ground hocam sayğılar

zaten , ilkel iptidai ihtiyati tedbir (geçici önlem) olarak hem fikiriz .
hiç yoktan iyidir doğrudur ,
ama sonra ustalık ustalıktan çıkıyor .
benim istediğim tam kurallara göre yapılmasıdır .
norm ( kural olarak benimsenmiş, yerleşmiş ilkeye ya da yasaya uygun durum.)
benim düşünceme göre elektrik su ve diğer diyelim tehlike sınıfı vardır .
suda ıslanırsın veya sıcaksa yanarsın ,elektrik affı yok !!!
bir yerden içimiz yanmıştır .
çözümler üretmek sınırsızdır .

teşekkürler bilğiler için , kolay gelsin sağlıcakla kalın .
 

Forum istatistikleri

Konular
129,437
Mesajlar
926,744
Kullanıcılar
451,990
Son üye
selahattink0c

Yeni konular

Geri
Üst