Dalgıç Motorların Akım Ve Dirençleri Hakkında

aliana344

Üye
Merhaba:
Yeni başladığım işimde dalgıç motor demontaj işi yapıyorum. Devamlı farklılık gösterdiğini düşündüğüm konu var
Örnek olarak

3.00Hp 380V Delta bağlantılı bir dalgıç motorun 6,60 amper ölçülüyor. ohm ölçümü yapılınca 1,50ohm civarı bir ölçüm yapılıyor. Bunu formül olarak bütün motorlarda kullanma istiyorum. Basit olarak nasıl bir formül kullanmalıyım.

şimdiden teşekkürler

Merhaba:
Yeni başladığım işimde dalgıç motor demontaj işi yapıyorum. Devamlı farklılık gösterdiğini düşündüğüm konu var
Örnek olarak

3.00Hp 380V Delta bağlantılı bir dalgıç motorun 6,60 amper ölçülüyor. ohm ölçümü yapılınca 1,50ohm civarı bir ölçüm yapılıyor. Bunu formül olarak bütün motorlarda kullanma istiyorum. Basit olarak nasıl bir formül kullanmalıyım.

şimdiden teşekkürler
Motor endüktif direnci ve omik direnci toplamı empedansı oluşturur. 380/6.60/1.73 = işleminden bulunan değerdir. Z=R+JXL formülünden de endüktif reaktans değeri bulunur. XL =Karekök ( ZxZ - RxR)

Motor endüktif direnci ve omik direnci toplamı empedansı oluşturur. 380/6.60/1.73 = işleminden bulunan değerdir. Z=R+JXL formülünden de endüktif reaktans değeri bulunur.
Cevap için teşekkürler reel de ölçü aleti ile böyle bir sonuç çıkmıyor. Etkiliyen farklı faktörler olabilir mi?

Cevap için teşekkürler reel de ölçü aleti ile böyle bir sonuç çıkmıyor. Etkiliyen farklı faktörler olabilir mi?
Motorun empedansı motorun milinin o anki devrine bağlıdır. Boştayken farklı değer görürsünüz haliyle. Asenkron motorun T ve L tipi eşdeğer devresinde en sağdaki bileşene bakarsanız daha açıklayıcı olacaktır.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri