Gunlerdir sayfalarca okuduktan sonra dalgic pompalar ve
Elektrik donanimi ile ilgili hicbirsey bilmeyen birisi olarak foruma kayit oldum..
Bir sulama kooperatifine ait 3 adet dalgic pompadan bir tanesinde devamli sorun yasiyoruz..
Kuyularin sulama arazilerine uzakligi,ilgilenecek takip edecek personel olmamasi vs gibi sebeplerle arizalari gec gorebiliyor ve mudahale edemiyoruz,,
Kuyularda alarko pompalar kullanilmis olup yeralti basincli sulama sistemi icin ozel idare tarafindan mutahite yaptirilmistir;
Delta cp2000 hiz surucu mevcut..95 kwlik motor oldugu soylendi..
Son yasadigimiz problem soyle:Kuyuya yol vermeye gittigimizde elektrik salterini indirdigimizde delta hiz surucusunde lvs kodlu bir uyari verdi ;;kullanim klavuzana baktik ve voltaj sorunu oldugunu gorduk..oysaki son kullanimda bir sorun yoktu..
Sorun elektirikte olabilir diye bir elektirkci cagirdik ve 3 kuyuya elektrik veren hat basinda ki sigortanin attigini soyleyerek sigortayi degistirmek yerine tel sararak yapmis..Bir anlami veya zarari var mi bilemiyorz..
Hatbasinda ki elektrik sorunu gittikten sonra kuyua gidildi ve salterler indirildikten sonra pompa cok asiri bir gucle su basmaya basladi ve 8 bara ulasinca stop yapmasi gereken sistem hala su basmaya devam ederek flanslarin arasinda ki contayi dahi ezdi..Pompada ki bu guc bizi korkuttugu ve hatta zarar verebilir diye sistemi hemen kapattik..
Delta hiz surucu kullanimi hakkinda bilgi sahibi olanlar varsa nelere dikkat etmeliyiz ve yasadigimiz bu sorun elektiriksel bir sorun mu yoksa tamamen degerlerle ilgili bir sorun mu nasil anlayabiliriz danismak istedim..
Ayrica bir pompanin sulama yapilmadigi yani tum vanalarin kapali oldugu durumda uyku moduna girmesi saglanabilir mi ;;?
vsvs gibi sorular var kafamda ve bir turlu cevap bulamiyorum yardimci olabilecek arkadaslara simdiden tesekkurler