Dalgıç Pompalar Hakkında Öğrenmek İstedikleriniz

100m kot farkı ve 500 m uzunluktaki yere su getirebilmem için kaç hp gücünde dalgıç pompa kullanmam gerekli.


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
İhtiyaç olan su miktarını belirtmeniz gerekir.
 
Tri faze motoru nehirden su nakliyesi için kullanacağım motoru yıldızmı ucgen mi bağlamam gerek şimdiden cevaplar için sağolun

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
teşekür ederim sorunu cözdüm sorun pompanın pervanelerinde imiş.
 
3 faz ile beslenen ve pens ampermetre ile tek fazından 3,92 A. ölçtüğüm dalgıç pompasının gücü ne kadardır acaba??? yıldız ya da üçgen bağlantı fark eder mi??? Çünkü motora ulaşılamıyor ve değerleri de bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
 

Dalgicin herhangibir problemi yoksa nominal calisma akimi ise dalgic 1.5 kW tir. Dusuk guclerdeki dalgic motorlarinda yildiz ucgen baglanti sargilar icinde yapilir disariya cikartilmaz sadece enerji verilecek uclar cikartilir.
 
Gunlerdir sayfalarca okuduktan sonra dalgic pompalar ve Elektrik donanimi ile ilgili hicbirsey bilmeyen birisi olarak foruma kayit oldum..

Bir sulama kooperatifine ait 3 adet dalgic pompadan bir tanesinde devamli sorun yasiyoruz..

Kuyularin sulama arazilerine uzakligi,ilgilenecek takip edecek personel olmamasi vs gibi sebeplerle arizalari gec gorebiliyor ve mudahale edemiyoruz,,

Kuyularda alarko pompalar kullanilmis olup yeralti basincli sulama sistemi icin ozel idare tarafindan mutahite yaptirilmistir;

Delta cp2000 hiz surucu mevcut..95 kwlik motor oldugu soylendi..

Son yasadigimiz problem soyle:Kuyuya yol vermeye gittigimizde elektrik salterini indirdigimizde delta hiz surucusunde lvs kodlu bir uyari verdi ;;kullanim klavuzana baktik ve voltaj sorunu oldugunu gorduk..oysaki son kullanimda bir sorun yoktu..

Sorun elektirikte olabilir diye bir elektirkci cagirdik ve 3 kuyuya elektrik veren hat basinda ki sigortanin attigini soyleyerek sigortayi degistirmek yerine tel sararak yapmis..Bir anlami veya zarari var mi bilemiyorz..

Hatbasinda ki elektrik sorunu gittikten sonra kuyua gidildi ve salterler indirildikten sonra pompa cok asiri bir gucle su basmaya basladi ve 8 bara ulasinca stop yapmasi gereken sistem hala su basmaya devam ederek flanslarin arasinda ki contayi dahi ezdi..Pompada ki bu guc bizi korkuttugu ve hatta zarar verebilir diye sistemi hemen kapattik..


Delta hiz surucu kullanimi hakkinda bilgi sahibi olanlar varsa nelere dikkat etmeliyiz ve yasadigimiz bu sorun elektiriksel bir sorun mu yoksa tamamen degerlerle ilgili bir sorun mu nasil anlayabiliriz danismak istedim..

Ayrica bir pompanin sulama yapilmadigi yani tum vanalarin kapali oldugu durumda uyku moduna girmesi saglanabilir mi ;;?

vsvs gibi sorular var kafamda ve bir turlu cevap bulamiyorum yardimci olabilecek arkadaslara simdiden tesekkurler
 
200 hp dalgıç motorlarımız sarılıp geldikten bir süre sonra içerisindeki sargı kayarak zemine oturduğundan sarım oturan kısımdan patlıyor. Ne yaparsak ta çözüm olmuyor bu soruna çözüm bulan var mı?
 
Hız kontrol ünitesi kullanmaktaki amaç tüm vanalar kapalı olduğunda pompanın uyku moduna girmesi, aşırı su tüketimi olduğunda da tam yüke girerek çalışması. Sigorta atınca hız kontrol ünitesi gerilim düşümünü algılayarak pompayı otomatik olarak stop eder. 8 barda pompa için ilk kalkışta çok yüksek değildir. Biraz beklemiş olsaydınız negatif feedback sonucu motorun deviri otomatik olarak düşecek ve motor uyku moduna girecekti. Pompanın basıncı yükseldikçe (kullanım azaldıkça) devir hız kontrol ünitesi tarafından otomatik olarak düşer. Yani basınçla devir arasında ters orantı vardır. Herhangi bir su kaçağı sözkonusuysa basınç 2-3 bara düşeceğinden de hız kontrol ünitesi belli bir zaman gecikmesinden sonra stop yapabilir. 8 bar eğer araziniz engebeliyse ve uzak mesafeler sözkonusuysa normaldir. 8 bar 80 metre yüksekliğe eşdeğerdir. Yani pompadan 30-40 metre kot farkı olan yere su basılabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…