Dalgıç Pompalar Hakkında Öğrenmek İstedikleriniz

çok derin değilse milli pompa kullanabilirsiniz. motorun yanma sorunu olmaz.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba
Forumda yeniyim. Bir sorum olacak. Biraz karışık çünkü size bulmaca anlatacağım :)
Kapıcımız kuyunun çalışmadığını söyledi. Sitenin çimlerini ve ağaçlarını sulamayı kuyudan sağlıyoruz. Yaklaşık 60m derinlikte. Panonun üstünden mandalı çeviriyoruz hiçbir hareket yok. Panoyu açtık içeride tahminim kontaktör denen bir parça var? 3 tane bütünleşik mavi buton gibi? ona bastığım zaman pompa çalışıyor su geliyor ama bıraktığım zaman malum kesiliyor. Herhangibir şalter atık değil. 3 tane şalter var. 2si yanyana biri onlardan daha küçük gibi. sensörlere ait olduğunu düşündüğüm 0-100 arası göstergeli düz kalemle ayarlanan bir parça var ışıkları yanıyor. baktık çözemedik biz de ya bismillah dedik çektik boruları çıkardık. yaklaşık 60m boru çektik. pompanın etrafı kireç bağlamıştı kazıdık. italyan marka bir pompaydı sanırım. pompada sıkıntı yok haliyle. yine panodan basıyoruz susuz çalışıyor. sensörlerden biri kopmuştu açtım bağladım. diğer sensör sağlam duruyordu. daha sonra motoru saldık aşağıya :) bu sefer panoya gittiğimizde mandalı çevirdiğimiz zaman çalışmaya başladı ve artık ışıklar yanıyordu. otomatik sıfır ve manuel olarak 3lü mandal var ve yanında bir düğme var sanırım manuel işlem yapmak için? otomatik de neye göre otomatik anlamadım. zamanlama fln da yok yani. tamam dedik demekki sensörden dolayı yapıyormuş ama bana mantıksız geldi. 2-3 gün sonra tekrar panoya gittiğimizde yine aynı durumla karşılaştık. bu süreçte yağmur yağmıştı acaba panoya su mu girdi diye düşündük 3-4 gün yağmur yağmadı yine baktık aynı durumla karşı karşıyayız. son durum yine başa dönmüş vaziyetteyiz. 3lü bütünleşik mavi buton dediğim şeyi içeri doğru ittirince çalışıyor ama öyle de bahçe sulanmaz yani :) bu arada bu şekilde çalıştırsam bile fıskiyelere sanki basınçlı gelmiyormuş gibi. sadece 30 cm etrafını ıslatıyor fıskiyeler. bir de müteahhit bu kuyuyu açtırtmış ama 10mden derin sondajın belgelendirilmesi gerekiyormuş sanırım. bunu nerden temin ederiz. orman su işlerine mi müracaat edicez. saygılar sevgiler cevap veren arkadaşlara teşekkürler.
 
Merhabalar ben dalgıç asenkron motorların sipir sayısı ve tel kalınlığı ile ilgileniyorum.

Asenkron motorlar için sipir sayısı formulu

Nf= Ef*10^8 / ( 4,44*Q*f*Ka*Kd)
Lakin bu formülde düşük güçlü motorlara gelince yanlış çıkıyor. (Sipir sayısı olması gerekenden çok daha yüksek bir değer çıkıyor. Malum sipir sayısı çok arttığında kesit bunla orantılı azalıyor ve taşınacak akım miktarıda bunla beraber azaldığından dolayı düşük güçlü dasmlerde sipir sayısı doğru çıkmıyor.)

Tel kesit hesabında ise akım yoğunluğu çok muhallak bir konu. 4''´6'' 8'' ve 10'' motorlarda tel kesiti hesaplanırken alınması gereken akım yoğunlukları nelerdir.

Ve yıldız üçgen kalkışlı değilde direk yıldız motorda sipir sayı ve kesiti, yıldız üçgene göre nasıl değişmeli?
 
380 v luk 0.76 kw değerindeki bir asenkron motorun sargısını söküp yardımcı sagılı monofazeye çevirebilirmiyim tşkrlr
 
10 kva jeneratörle kaç hp dalgıç çalışır ve mesela 4 kademe ve 8 kademe olan dalgıçlarda çekilen elektrik kva olarak aynımıdır
 
ve yıldız üçgen bağlama yada softstarter kullanılırsa kaç hp çalıştırmak münkün olur
 
Bir sorum olacak 3 fazlı yağ soğutmalı dalgıç pompam aşırı ısınıyor yağının eksik olduğunu düşünüyorum ne tür yağ kullanılıyor bilenler yardımcı olabilirse sevinirim bi kısmını boşalttım hidrolik yağı gibi geldi ama emin olmak istiyorum tşkkrlr
 
220volt ile çalışan dalgıç su pompası elektrik kumanda şemasına acil ihtiyacım var. start-stop butonlu, 3 adet ikaz lambası, 1kontaktör,1termik röle, 1kondansatör,1seviye rölesi ve tabiki sigorta v.otomat
 
yağlı tip dalgıç pompam var yağ doldurmam gerekiyor nekadar doldurmalıyım ve yağ cinsi ne acaba

yardımcı olursanız sevinirim
 
Sayın Öztürk , benim size bir sorum olacak :
bir DC kaynağımız var. Bu kaynaktan enerji alarak AC dalgıç pompayı inverter olmadan motor sürücü ile çalıştırabilir miyiz ? Teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,828
Mesajlar
920,823
Kullanıcılar
450,920
Son üye
cihan.demir

Yeni konular

Geri
Üst