Dali sistemi

sgurkan26

Üye
Katılım
25 Ocak 2021
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
28
Konum
Eskişehir, Türkiye
Arkadaşlar merhaba dali sistemi hakkında bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar dali siteminden bahsedebilirler mi? Uygulaması ve hayata geçirmesi konusunda ne gibi zorluklar meydana gelebilir devreye alım sürecinde neler yapmak gereklidir ve dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Aydınlatırsanız sevinirim.?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba, dali otomasyon sistemleri kablo maliyetini düşüren ve dali balastlı aydınlatmaları farklı noktalardan veya oluşturulan senaryolar ile otomatik şekilde kontrol edebilmemizi sağlayan bir sistem. Bu sistem genel olarak ofislerde, hastanelerde, havaalanlarında, avm vb. büyük yapılarda kullanılmaktadır. Buradaki amaç enerji tüketimini azaltmak ve kullanıcıya ihtiyacı doğrultusunda aydınlatma sağlamaktır. Örneğin sürekli kullanılmayan bir toplantı odasında hem Knx anahtarı mevcut hemde varlık sensörü mevcut olduğunu düşünelim, bu toplantı odasına senaryo olarak sensör algılama yaptığında aydınlatmayı yakması ve 10dk haraketsizlik olduğunda kapatması işlemi uygulandığında oda boşaldığı anda aydınlatmalar otomatik olarak kapatılır. İşletmede saat 18.30 itibari ile tüm çalışanların çıktığı biliniyor ve sabah 08.00 saatlerinde çalışanların gelmeye başladığı biliniyor buna göre sabah ve akşam senaryoları oluşturarak tüm işletmenin aydınlatmalarını otomatik olarak veya touch panel ile manuel olarak senaryoları başlatabiliyoruz. Bu sistemi sağlayabilmek için belirli markaların dali modülleri ile panoya kuracağımız dali power supply ve dali gateway modülleri ile sistemi oluşturabiliyoruz. 64 balasta kadar 1 modül yeterli oluyor. eğer ki kat sayısı 1< ise katlar arası kontrolleri sağlayabilmek için dali ethernet modülü ile haberleşme sağlanabiliyor.
Bu sistemi devreye almak için gerekli yazılımın yüklü olduğu bilgisayar ile herhangi bir anahtar üzerinden veya pano üzerinden modüle (yani kısa knx hattına) bağlanarak sisteme erişim sağlanır. Erişim sağlandıktan sonra aydınlatmaların balastları sistem üzerinde görünüyor. görünmeyen balastlarda genelde hatalı bağlantı çok nadirende olsa bozuk balastlar olabiliyor. bu arızalar giderildikten sonra tüm sistemi devreye alıp mahal mahal ürünleri tanıtarak ve bina mimarisi üzerinde ürünleri konumlarına göre yerleştirerek istediğiniz şekilde (ışığın şiddeti dahil) istediğiniz yerden (anahtar, sensör, touch panel vb.) kontrol sağlayabilirsiniz. Genelde bu ürünleri satan firmalar devreye alma ve danışmanlık hizmeti sunmaktadır. knx modüllerini her elektrik malzemecisi satmamakta. Satın aldığınız yerden devreye alma veya herhangi bir arıza durumunda destek alabilirsiniz. Bildiklerimi kısa şekilde anlatmaya çalıştım fakat yine de uzun oldu, çok detaylı ve güzel bir sistem kablolamasında knx hattı için 2x2x0.8+0.4mm eıb h(st)h kablo ve dali hattı için 2x1.5mm lıhch kablo kullanılmaktadır. Aydınlatma otomasyonu için kısa özet bu şekildedir, bildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım hatalarımız olduysa affola, selametle.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,998
Mesajlar
922,393
Kullanıcılar
451,207
Son üye
muhammedspazm

Yeni konular

Geri
Üst