merhaba,
Resimde dikkat ettiyeniz kırmızı halkalar ile gösterdiğiniz pad'lerin altında + ve - text'lerini işlemiş designer. O noktalar led board'un besleme pad'leri ise DC bşr gerilim görmeniz gerekli. Bu led board'u besleyen bir güç devresi olması gerekiyor söktüğünüz lamba içinde. Bu devreler küçük, genellikle de led ömrü uzun olması için akım sınırlamalı smps devreleri olarak dizayn ediliyor. Siz bu led'lere doğrudan 12v besleme uygularsanız led'leri bozabilir veya led'lerin hiç ışık verememesi sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Net birşey söyleyemiyorum çünkü bu işlerde tek tip bağlantı mantığı tercih edilmiyor. PCB'de beyaz boyalı olduğu için neyin nereye bağlandığı seçilmiyor ne yazıkki.
U1 entegresi ile ilgili de durum şöyle. Şayet ampulün içinden bir güç devresi çıkmadıysa, kırmız ile işaretlediğiniz pinler 220V faz/notr girişleridir. O entegrede bir nevi köprü diyot görevi üstleniyorudur. İhtimaller üzerinden söylememin sebebi fotoğafta entegrenin üzerindeki kod okunmuyor. Kodu internette aratırsanız ne entegresi olduğu karşınıza çıkacaktır.
Bu devrelerde genellikle durum şöyledir. Ya gerilim yüksek tutulup akım düşük sınırlarda tutulur ve akım sınırlayıcı devre ile sağlanır. Yada tam tersi gerilim düşük seviyede sabitlenip akım üst sınırda tutulur. En yaygın olanı akım sınırlayıcı olanlardır. Sizin bu ledleri doğru değerler ile beslemeniz için çalışan bir ampul içini açıp enerji varken bir voltmetre ile çalışır halde gerilim ölçümü, ardından yine enerjii altında seri bir led borard'a giren hatta seri bağlantı ile bir amper ölçümü yapmanız. Burdan aldığınız veriler sonucunda atıl vaziyette olan led board'larınıza uygun besleme kaynağı seçmeniz en doğrusu olacaktır.
DİKKAT: Bu ölçümler esnasında 220v ve şebeke gerilimi hatta ve hatta smps üzerinde daha yüksek flyback gerilimlerine maruz kalabilirsiniz. O nedenle enerji altında çalışmada tecrübeniz yok ise bunu yapmanızı KESİNLİKLE TAVSİYE ETMEM. Keza olası çarpılma durumları ölümle bile sonuçlanabilir çok dikkatli olun!