Darlington esm6045dv

Bu modülün kolektör ucunda seri bağlı 2 adet c4 c130 diyot mevcut. Değerini bulamadım bilen varmı? Fronius transpocket 2000 ıgbt önünde.

Ekli dosyalar

• 20250504_124403.webp
    20250504_124403.webp
    168.4 KB · Görüntüleme: 20

Ekli dosyalar

• 20250407_152225.webp
    20250407_152225.webp
    146.9 KB · Görüntüleme: 3
güzel insan, sanırım gazaltı kaynak makinesi, çok fazla tamir etmediğim için, şu veya bu diyemem. geniş açılı fotolar lütfen, belki tanıdık bir şeyler çıkar. kaynak makinesi konusunda diyotlardan bahsetmiştiniz. onlar hızlı diyotlardır (sistem olarak). ben tamirciyim elektronik bilgim sınırlı. (c) ile başlayan bir şey gördük mü 2sc xxx diye aratırdık ama çıkan parça resimdeki ile uyuşmuyor. @Muhsin Kamer ustamızın da dediği gibi kod eksiği var.
resmin olduğu yer neresi o bile kafamda canlanmadı.

Ustam 4 tane aynı diyot var 4 üne de her türlü yöntemi uygulayıp kaçırdığım yer varmı diye baktım ama maalesef yok.
Tvs Diyotta olabilir.
Shottky Diyotta veya başka tür bir diyot;
Devrede tasarıma veya bulunduğu yere göre diyot türü değişebilir.

Kod bilgisi eksik.
Yapılacak bir şey yok
Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Bu foruma bakın.

https://elektrotanya.com/content/fronius-transpocket-2000-vegfok-bekotese

Sanırım Macarların, Türkçe dil seçeneği de var.
Ayrıca Model1500 in servis kitapçığını da ekledim

Sizin dalington transistör ve diyot bağlantısı çizimi belki işinize yarar:
Fronius_TP_2000.webp

Sorduğunuz diyotlar TVS (transil Diyot) ise Service Manual 70. ve 71. sayfalara bakabilirsiniz bakabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Tvs Diyotta olabilir.

Kod bilgisi eksik.
Yapılacak bir şey yok
Kolay gelsin.
Üstadlarım sağolun. Buldum gibi biraz teknolojiden yararlanarak. Markaya özel üretim bir diyot. Uf tip. 3a 600v ama 3 faz olduğu için voltaj değerini artırmak amacıyla 2x seri bağlanmış 1200v a çıkarılmış. Darlington esm6045dv tip blok ıgbt ye Es3j ve er3j uygun olacaktır diye hesap ettim. Kodda eksiklik yok eminim ona. Fronius pek arıza yapmayan makine ve pek bilinmiyor bu sebepten araştırdığım kadarıyla. Gaz altı değil paskomya ustam. 3 faz inverter. Deneysel tecrübe amacıyla uğraşıyorum bu makine ile hurdadan geçti elime ama oruç kafa 1 ters 1 düz olan ıgbt modülünü ters taktığım için patlattım 🤷🤷🙈 diyotlar tip 35a vs vs hepsi gitmişti son bu diyotlar kalmıştı. Aktif edersem yazarım tecrübelerimi foruma katkım olsun. Fronius a bakarsanız aklınızda olsun ilk olarak çıkış diyotlarını test edin. Sorun oradaymış halbuki... cevaplar için sağolun sizi yıllardır hayranlıkla takip eden acemi bir mekatronikçiyim 😁👍
Tvs Diyotta olabilir.

Kod bilgisi eksik.
Yapılacak bir şey yok
Kolay gelsin.

Bu foruma bakın.

https://elektrotanya.com/content/fronius-transpocket-2000-vegfok-bekotese

Sanırım Macarların, Türkçe dil seçeneği de var.
Ayrıca Model1500 in servis kitapçığını da ekledim

Sizin dalington transistör ve diyot bağlantısı çizimi belki işinize yarar:
Ekli dosyayı görüntüle 115668

Sorduğunuz diyotlar TVS (transil Diyot) ise Service Manual 70. ve 71. sayfalara bakabilirsiniz bakabilirsiniz.
Seri bağlı olduğu için tvs olabileceğini hiç düşünmemiştim. Şimdi daha da karıştı kafam. Sy 70 71 de benzer anakart ama bu 220v tek tvs kullanılmış. İyice araştırayım ben yine. 🤷
Teşekkür ederim ustam

Forum istatistikleri

Konular
131,458
Kullanıcılar
455,372
Son üye
dedeminsoğutmacısı

Yeni konular

Geri