Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
dc 12 volt 10 amper motor hız kontrol devresi lazım
arkadaşlar elimde 12 volt 10 amper dc motor var pot ile hız kontrol yapmam gerkiyor. birde araba aküsünden elektrik alacagım.devresini bilen varsa lütfen yardım olun.
10 A ve üzeri akım taşıyabilen metal gövdeli transistörler var kodunu tam hatırlamıyorum ama 2n 3055 gibi kodları var. O transistöü bir başka küçük bir transistörle (ör bc237 vb.) sürerek (kaskad bağlantı) basit bir sürüc yapabilirsin. Bununla ilgili bir sürü devre bulabilirsin internette.
Aşağıdaki linkin 7.sayfasında bulunan "1,2V to 25V Adjustable Regulator" devresini yapabilirsiniz.Bu devreye yine aynı linkin 6. sayfasında bulunan "Parallelling Regulators" şemasını adapte ediniz.
zor bir devreye benziyor bence hazır kart varsa onu almandır. Bazen şema şeklinde verilen devreler çalışmaya biliyor. Astarı yüzünden pahlıya mal olyor. Ugraşmak istiyorum dersen o başka tabi.