Dc 540 hoby motor

darkveyn

Üye
Bizim oglanin arabasinda motor sargisi yanmis cikardim sardim taktim ama eski hizinda calismadi sardigim tel bir tik ince idi misal 0.4 yerine 0.3

3 kutup var dogal olarak simdi bu bende merak uyandirdi

Devir artmasi icin spir sayisimi yoksa iletken kalinligimi onemli yada devir arttirmak icin ne gerekli teknik olarak anlatabilcek varmi

Farkında olmadan güzel bir deney yapmış oldunuz. Deneyinize göre devrin artması için manyetik akıya , manyetik akı miktarıda geçen akıma bağlı oluyor. Akımın artması iletken kalınlığına direk bağlı. Bu yazdıklarımı üstadlar formülle ifade edebilir mi ? Cok sevinirim.
Bunu yazanlari bende gordum az bi arastirdim ama hep duyumlarina gore yazmislar bir neden bir sebep yok

Benim yazdıklarım, kendi yorumum herhangi bir yerde okumadım. Ama sizin görüşünüzü/ sorduğunuz soruyu da önemli buluyorum.
Yanlis anlamayin ben bir elektrikci olarak meslek aliskanligi olarak sorunumun ne oldugunu değil sorunumun neden oldugunu ararim hani yap gec bunu herkez yapiyor

Ezbere değil temelini ogrenmek isterim zaten attiginiz kaynagi sonuna kadar okudum ama tam bir cevap alamadim yinede bir mantik olustu

Bobinajdan hic anlamam hic te merak etmemistim fakat bu is bende merak uyandirdi

Asla yanlş anlaşılacak bir durum yoktur. Araştırmak, problemin çözümü kimden gelirse gelsin ben kendi görüşüme değil hakikate uyarım. Selamlar.

Forum istatistikleri

Konular
129,864
Kullanıcılar
452,726
Son üye
ugur Göktürk

Yeni konular

Geri